>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
İçme Suyu Arıtımı | CEV305 | Zorunlu | Lisans | 3 | Güz | 4 |
Prof. Dr. Ayla ARSLAN
1) İçme suyu özellikleri ve su arıtımı ile ilgili temel kavramları tanır.
2) Su arıtımında kullanılan temel işlemler ve prosesleri formüle eder, problemleri çözme becerisi kazanır.
Program Yeterlilikleri | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||
1 | Orta | Yüksek | Yüksek | Düşük | |
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
İçme sularının özellikleri ve Standartlar, Arıtma metodunun seçimi, Biriktirme Yapıları, Havalandırma Sistemleri, Koagülasyon ve Flokülasyon teorisi, koagülantlar ve özellikleri, Koagülasyon ve Flokülasyon uygulamaları, verimlilik etkenleri, Çöktürme , Filtrasyon Teorisi, filtre çeşitleri, Filtrasyon hidroliği ve geri yıkama sistemleri, Dezenfeksiyon, Koku ve tat kontrolü, Demir ve mangan giderilmesi, Sertlik giderilmesi.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte