>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Endüstriyel Mikrobiyoloji (biyokimya Mühendisliği Alanı) | MKM322 | Seçmeli | Lisans | 3 | Bahar | 4 |
Doç. Dr. Başar UYAR
1) Temel mikrobiyoloji kavramlarını tanır
2) Endüstriyel ve endüstriyel olmayan mikroorganizmaları, reaktörler ve biyoreaktörleri, kimyasal prosesler ve biyoprosesleri birbirinden ayırt eder
3) Mikroorganizmalarla fermente gıdaların nasıl üretildiğini açıklar
4) Fermentasyonla üretilen gıda dışı endüstriyel maddelerin üretim proseslerini açıklar
5) Mikroorganizmaların endüstriyel ürün üretimi dışındaki kullanım alanlarını örnekler
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | ||||||||||
2 | Orta | ||||||||||
3 | Orta | ||||||||||
4 | Orta | ||||||||||
5 | Orta |
Yüz Yüze
Yok
Biyokimya, Biyoteknoloji
Endüstriyel mikrobiyolojiye giriş / Endüstriyel mikroorganizmalar / Biyoprosesler / Fermentasyonla üretilen gıdalar / Mikroorganizmalarla üretilen gıda dışı ürünler ve diğer ilgili uygulamalar
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Örnek Olay
5) Bireysel Çalışma
6) Problem Çözme
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
50% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
Toplam |
100% |
Diğer
İstenmemekte