>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Fizikokimya | FBO442 | Seçmeli | Lisans | 4 | Bahar | 4 |
Prof. Dr. Ayla KARATAŞ
Prof. Dr. Fikriye POLAT
Öğr. Gör. Günsel BİNGÖL
1) Genel Beslenme Bilgisi: Temel besin öğeleri, onların vücut fonksiyonu üzerindeki etkileri, günlük beslenme rehberi ve sanitasyon ile ilgili kavramları ve prosesleri kavrar
2) Gıdaları satınalma, hazırlama, pişirme, saklama ve gıda güvenliği politikalarıdaki prensip ve tedbirleri almayı bilir
3) Ayaküstü yemek yemenin insan sağlığı üzerine etkilerini öğrenir
4) Hamilelik ve emziklilikte beslenmeyi bilir
5) 0-1 yaş, okulöncesi çağı, okul çağı ve yetişkin yaş grupları beslenmelerini bilir
6) Özel durumlarda ve kronik hastalıklarda beslenmeyi bilir
7) Fiziksel aktivite, beslenme ve sağlığın önemini kavrar
Program Yeterlilikleri | |||||||||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||||||||||||
1 | Orta | Orta | Düşük | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | |
2 | Orta | Orta | Düşük | Düşük | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | |
3 | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | |
4 | Orta | Düşük | Orta | Orta | Düşük | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | |
5 | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | |
6 | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Orta | Orta | Yüksek | |
7 | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Düşük | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Temel Beslenme İlkeleri: Beslenmenin tanımı ve önemi, Yeterli ve dengeli beslenmek için gerekli olan besin öğeleri, Vücut çalışmasındaki etkinlikleri; Besinler: Besin grupları, Karbonhidratlar, Yağlar, Proteinler, Mineraller, Vitaminler, Suyun organizmadaki görevleri
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
50% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte