>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Fizikokimya FBO442 Seçmeli Lisans 4 Bahar 4

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Ayla KARATAŞ
Prof. Dr. Fikriye POLAT
Öğr. Gör. Günsel BİNGÖL

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Genel Beslenme Bilgisi: Temel besin öğeleri, onların vücut fonksiyonu üzerindeki etkileri, günlük beslenme rehberi ve sanitasyon ile ilgili kavramları ve prosesleri kavrar
2) Gıdaları satınalma, hazırlama, pişirme, saklama ve gıda güvenliği politikalarıdaki prensip ve tedbirleri almayı bilir
3) Ayaküstü yemek yemenin insan sağlığı üzerine etkilerini öğrenir
4) Hamilelik ve emziklilikte beslenmeyi bilir
5) 0-1 yaş, okulöncesi çağı, okul çağı ve yetişkin yaş grupları beslenmelerini bilir
6) Özel durumlarda ve kronik hastalıklarda beslenmeyi bilir
7) Fiziksel aktivite, beslenme ve sağlığın önemini kavrar

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Düşük Yüksek Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta Orta Düşük Orta Yüksek Düşük Orta Orta Orta Yüksek Orta Düşük
2 Orta Orta Düşük Düşük Yüksek Yüksek Orta Orta Düşük Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Düşük Yüksek Orta Orta Orta Yüksek
3 Orta Orta Yüksek Düşük Düşük Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Düşük Orta Yüksek Orta Düşük Düşük Orta Orta Yüksek Düşük
4 Orta Düşük Orta Orta Düşük Yüksek Yüksek Orta Düşük Düşük Orta Orta Yüksek Orta Düşük Düşük Orta Yüksek Orta Düşük
5 Orta Yüksek Orta Düşük Düşük Orta Yüksek Orta Düşük Düşük Orta Yüksek Düşük Orta Orta Orta Düşük Düşük Orta Yüksek
6 Orta Orta Yüksek Düşük Düşük Orta Yüksek Yüksek Orta Düşük Orta Düşük Orta Yüksek Orta Düşük Orta Orta Orta Yüksek
7 Düşük Düşük Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Düşük Düşük Orta Yüksek Yüksek Düşük Düşük Yüksek Orta Orta Düşük Orta Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Temel Beslenme İlkeleri: Beslenmenin tanımı ve önemi, Yeterli ve dengeli beslenmek için gerekli olan besin öğeleri, Vücut çalışmasındaki etkinlikleri; Besinler: Besin grupları, Karbonhidratlar, Yağlar, Proteinler, Mineraller, Vitaminler, Suyun organizmadaki görevleri

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

50%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte