>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Beslenme İlkeleri | EBE119 | Seçmeli | Lisans | 1 | Güz | 5 |
Doç. Dr. Sena Dilek AKSOY
Öğr. Gör. Belgin BABADAĞLI
1) Sağlıklı beslenmenin önemini açıklar.
2) Besin sanitasyonunu açıklar.
3) Özel Durumlarda beslenmeyi tanımlar.
4) Türkiye’de beslenme sorunlarını tanımlar.
5) Beslenme eğitimi planlar.
6) Bazı hastalıklarda beslenme ilkelerini açıklar.
7) Gebelik, lohusalık ve emzirme döneminde uygun beslenme eğitimi planlar.
8) Gebenin yeterli ve dengeli beslenmesini destekler.
9) Gebelikte beslenme ve bunun fetal büyüme ve gelişme ile ilişkisini değerlendirir.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
5 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
6 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
7 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
8 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
9 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Kültürlerarası Ebelik, Doğuma Hazırlık Eğitimi
Sağlığın korunmasında beslenmenin önemi, enerji gereksinimi, besin ögeleri, temel besin grupları, yeterli ve dengeli beslenme, besinlerin sanitasyonu, özel durumlarda beslenme, Türkiye’de beslenme sorunları, nedenleri ve çözüm önerileri, beslenme eğitimi, bazı hastalıklarda beslenme gibi konulara yer verilecektir.
1- Şentürk Ş,Yüksel B, Özer H, Çakır B, Bideci E, (Ekim 2002). Toplumun beslenmede bilinçlendirilmesi, Ankara.
2- Baysal A, (2009). Beslenme, Hatipoğlu Yayınları, Ankara.
3- Şanlıer N, Ersoy Y, Anne ve Çocuk İçin Beslenme Prensipleri, Morpa kültür yayınları.
4- Aran N,(2010). Gıda Teknolojisi,Nobel Yayınevi.
5- Sağlıkta ve Hastalıkta Beslenme Editörler: Prof. Dr. Zeynep Oşar, Prof. Dr. Tülay Erkan, Kasım 2004.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Örnek Olay
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte