>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Biyoteknoloji | TBM369 | Seçmeli | Lisans | 3 | Bahar | 4 |
Doç. Dr. Başar UYAR
Arş. Gör. Hatice ASRİ
Arş. Gör. Zeliha COŞKUN
Arş. Gör. Dr. Kübra KARAOSMANOĞLU YÖNETEN
1) Biyoteknoloji ve endüstriyel uygulamaları hakkında temel bilgilere sahip olur
2) Hayvan, bitki ve mikroorganizma biyoteknolojisinde yöntem ve uygulamalardaki benzerlik ve farklılıkları tespit eder
3) Fermentasyon teknikleri ve biyoreaktörlerin temel ilkelerini belirtir.
4) Biyoteknolojide uygulanan temel işlemleri (Sterilizasyon, besiyeri hazırlama, hücre parçalama, ürün ayırma, zenginleştirme, saflaştırma vb) tanır.
5) Genetik mühendisliği, genetiği değiştirilmiş organizmalar, gen aktarım yöntemleri hakkındaki temel tanım ve yöntemleri açıklar
Program Yeterlilikleri | |||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||||
1 | Düşük | ||||||||||||
2 | Düşük | ||||||||||||
3 | Düşük | ||||||||||||
4 | Düşük | ||||||||||||
5 | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
Nanoteknolojiye Girişi, Genetik Teknolojisi
Biyoteknolojiye giriş ve biyoteknolojinin tarihi / Bitki biyoteknolojisi / Hayvan biyoteknolojisi / Mikrobiyal biyoteknoloji / Gıda biyoteknolojisi / Tıbbi biyoteknoloji / Genetik mühendisliğine giriş / Biyoteknolojik proseslerin temelleri ve biyoteknolojide temel işlemler / Seçilmiş biyoteknoloji uygulamaları ve alandaki güncel gelişmeler
Türkçe
İstenmemekte