>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Toplam Kalite Yönetimi HUF335 Seçmeli Lisans 3 Bahar 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Leyla ŞENOL

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Toplam Kalitenin felsefesi, gelişimi kullanılan metotlar ve temel kavramları tanımlamaktır.
2) Kalite Felsefesi , Kalite Yönetim sistemlerini kavrar.
3) Kalite Yönetim Teknikleri, Standardizasyon hakkında bilgi sahibi olur.
4) Stratejik Yönetim ve Stratejik Planlamanın Kalite ile İlişkisini kavrar.
5) Güncel gelişmeler kapsamında kalite değerlendirilebilir.
6) Toplam kalite yönetimi felsefesini öğrenir.
6) Toplam kalite yönetimi felsefesini öğrenir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük
2 Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük
3 Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük
4 Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük
5 Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük
6 Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük
6 Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük

Eğitim Şekli

e-ders

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Kalite ve Kalitenin Tarihsel Gelişimi, Kalite Felsefesi , Kalite Yönetim sistemleri, Kalite Yönetim Teknikleri, Standardizasyon, Sertifikasyon, Stratejik Yönetim ve Stratejik Planlamanın Kalite ile İlişkisi, güncel gelişmeler kapsamında kaliteyi değerlendirebilmek, dersin içeriğini oluşturmaktadır.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Kalite ve Kalitenin Tarihsel Gelişim
2) Kalite ve Kalitenin Tarihsel Gelişim
3) Kalite Felsefesi
4) Kalite Yönetim sistemleri
5) Kalite Yönetim Teknikleri
6) Standardizasyon
7) Sertifikasyon
8) Stratejik Yönetim ve Stratejik Planlamanın Kalite ile İlişkisi
9) Güncel gelişmeler kapsamında kalitenin değerlendirilmesi
10) Toplam Kalite Yönetimi uygulanması
11) Toplam kalite yönetimini başarıyla uygulayan işletmeler
12) Toplam kalite yönetimini başarıyla uygulayan işletmeler
13) Toplam kalite yönetiminin tüketici açısından değerlendirilmesi.
14) Toplam kalite yönetiminin tüketici açısından değerlendirilmesi.
15) Dönemin değerlendirilmesi.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

1- İnternet kaynakları
2- Üzüm, B. ve Şenol, L. İşletmecilikte Yeni Yaklaşımlar, Umuttepe Yayınları, 2019.
3- AÖF Yayınları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

20%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ödev

1

40%

Quiz

2

60%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

80%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte