>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Meyve-sebze İşleme Teknolojisi | ZBB210 | Seçmeli | Lisans | 2 | Bahar | 3 |
Prof. Dr. Rezzan KASIM
1) Meyve sebzelerin sınıflandırılması ve genel bileşimlerini bilir
2) Meyve ve sebzelerin işlenme yöntemlerini bilir.
3) İşlenmiş meyve ve sebze ürünleri hakkında yasal sınırlamalar konusunda bilgi sahibidir
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Orta | Orta | Yüksek | |||||||||
2 | Orta | Yüksek | ||||||||||
3 | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
Genel Meyvecilik, Genel Bağcılık, Genel Sebzecilik
Meyve ve sebzelerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri, meyve ve sebzelerin muhafazasında uygulanan ön işlemler, meyve ve sebzelerin dondurularak muhafazası, konserve üretim teknolojisi, salça üretim teknolojisi, reçel-marmelat üretim teknolojisi, kurutma teknolojisi, meyve suyu üretim teknolojisi, meyve sebzelerin yüksek basınçla işlenmesi, meyve, sebze ve ürünlerinde kalite analizleri.
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte