>

Meyve-sebze İşleme Teknolojisi

Bahçe Bitkileri

Ziraat Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Meyve-sebze İşleme Teknolojisi ZBB210 Seçmeli Lisans 2 Bahar 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Rezzan KASIM

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Meyve sebzelerin sınıflandırılması ve genel bileşimlerini bilir
2) Meyve ve sebzelerin işlenme yöntemlerini bilir.
3) İşlenmiş meyve ve sebze ürünleri hakkında yasal sınırlamalar konusunda bilgi sahibidir

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Kazanımları
1   Orta Orta       Yüksek        
2 Orta           Yüksek        
3 Yüksek               Orta    

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Genel Meyvecilik, Genel Bağcılık, Genel Sebzecilik

Dersin İçeriği

Meyve ve sebzelerin fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri, meyve ve sebzelerin muhafazasında uygulanan ön işlemler, meyve ve sebzelerin dondurularak muhafazası, konserve üretim teknolojisi, salça üretim teknolojisi, reçel-marmelat üretim teknolojisi, kurutma teknolojisi, meyve suyu üretim teknolojisi, meyve sebzelerin yüksek basınçla işlenmesi, meyve, sebze ve ürünlerinde kalite analizleri.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

50%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ara Sınav

1

50%

Uygulama

1

50%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte