>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Genel Bağcılık | ZBB301 | Zorunlu | Lisans | 3 | Güz | 3 |
Doç. Dr. Melekber SÜLÜŞOĞLU DURUL
Öğr. Gör. Serenad OTAR
1) Asma ve bağcılık kültürü hakkında bilgi kazanır.
2) Asmanın bitkisel özellikleri ve ürünü olan üzümün tanınması, ekolojik istekleri,
3) Üzümün değerlendirme şekilleri ve buna yönelik olarak sofralık, şaraplık-şıralık, kurutmalık üzüm kavramları hakkında bilgiler kazanır.
4) Üzümün değerlendirme şekilleri ve buna yönelik olarak sofralık, şaraplık-şıralık, kurutmalık üzüm kavramları hakkında bilgiler kazanır.
5) Asmaların çoğaltılması, budama ve terbiye sistemleri ile kültürel teknikleri kullanır.
6) Üzümün değerlendirme şekilleri hakkında bilgiler kazanır.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | ||||||||||
2 | Yüksek | |||||||||||
3 | Yüksek | Orta | ||||||||||
4 | Orta | Yüksek | ||||||||||
5 | Yüksek | Orta | Yüksek | |||||||||
6 | Yüksek | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Asmanın kökeni ve bağcılığın tarihçesi, üzümlerin sınıflandırılması, üzümün besin değeri, asmanın ekolojik istekleri, asmanın morfolojik yapısı, asmanın çoğaltımı, bağ tesisi ve bağlarda yıllık kültürel işlemler konularında bilgiler verilmektedir.
1) Anlatım
2) Alıştırma ve Uygulama
3) Bireysel Çalışma
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
70% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
30% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte