>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Budama | ZBB311 | Zorunlu | Lisans | 3 | Güz | 3 |
Prof. Dr. Ahmet AYGÜN
Doç. Dr. Melekber SÜLÜŞOĞLU DURUL
1) Meyve ağaçlarının anatomik yapısını tanır.
2) Budama tekniklerini uygular.
3) Budama zamanı ve ağaç gelişimine etkilerini tanır.
4) Meyvecilikte şekil budamalarını yapar.
5) Budama verimlilik ilişkisini ayarlar.
6) Verim ve gençleştirme budamasını yapar.
7) Budamanın amaçları ve yararlarını tanır.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Yüksek | Orta | Orta | |||||||||
2 | Orta | Yüksek | Yüksek | |||||||||
3 | Yüksek | Orta | ||||||||||
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |||||||||
5 | Yüksek | |||||||||||
6 | Düşük | Yüksek | Orta | |||||||||
7 | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Meyve ağaçlarının organları ve işlevleri, budamanın amacı ve önemi, budamanın zamanı ve ağaç gelişimi üzerine etkileri; budama tekniği, fizyolojik dengenin oluşturulması ve önemi, meyve türlerine göre uygulanabilecek şekil budamaları, verim budaması ve gençleştirme budamaları, bodur ağaçların budanması budama ile bodurluğun kontrol edilmesi ve bodurluğun mekanizması, budamanın uygulamalı olarak gerçekleştirilmesi. Süs ağaç ve çalılarının budanması
1) Anlatım
2) Tartışma
3) Alıştırma ve Uygulama
4) Model Yapma
5) Grup Çalışması
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
70% |
||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
|||||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
30% |
||||||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte