>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Kurutma ve Dondurma Teknolojisi | ZBB313 | Seçmeli | Lisans | 3 | Güz | 3 |
Prof. Dr. Mehmet Ufuk KASIM
1) Kurutma teknolojisinde kullanılan kavramların bilir
2) Kurutmayı etkileyen faktörleri açıklar
3) Kurutma yöntemlerini açıklar
4) Dondurulmuş gıdaların avantaj ve dezavantajlarını listeler
5) Dondurma yöntemlerini bilir
6) Dondurulmuş ve kurutulmuş gıdaların saklama ve ambalajlama şekillerini açıklar
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Düşük | Düşük | Düşük | Düşük | ||||||||
2 | Orta | Orta | ||||||||||
3 | Orta | Orta | ||||||||||
4 | Orta | Orta | ||||||||||
5 | Orta | |||||||||||
6 | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Gıdaların kurutulması, kurutma yöntemleri, kurutma makinaları, kuru gıdaların depolanması, değerlendirilmesi, pazarlanması. Gıdaların dondurulması, donma olayı, dondurma yöntemleri, dondurulmuş gıdanın depolanması ve çözdürülmesi. Meyve ve sebzelerin soğukta ve donmuş muhafazası, et ve balık ürünlerinin soğukta ve donmuş muhafazası, süt ve süt ürünlerinin soğukta muhafazası, diğer gıdaların soğukta ve donmuş muhafazası
Türkçe
İstenmemekte