>

Kurutma ve Dondurma Teknolojisi

Bahçe Bitkileri

Ziraat Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Kurutma ve Dondurma Teknolojisi ZBB313 Seçmeli Lisans 3 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Mehmet Ufuk KASIM

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Kurutma teknolojisinde kullanılan kavramların bilir
2) Kurutmayı etkileyen faktörleri açıklar
3) Kurutma yöntemlerini açıklar
4) Dondurulmuş gıdaların avantaj ve dezavantajlarını listeler
5) Dondurma yöntemlerini bilir
6) Dondurulmuş ve kurutulmuş gıdaların saklama ve ambalajlama şekillerini açıklar

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Kazanımları
1             Düşük   Düşük Düşük Düşük
2             Orta   Orta    
3             Orta   Orta    
4             Orta   Orta    
5                 Orta    
6             Orta        

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Gıdaların kurutulması, kurutma yöntemleri, kurutma makinaları, kuru gıdaların depolanması, değerlendirilmesi, pazarlanması. Gıdaların dondurulması, donma olayı, dondurma yöntemleri, dondurulmuş gıdanın depolanması ve çözdürülmesi. Meyve ve sebzelerin soğukta ve donmuş muhafazası, et ve balık ürünlerinin soğukta ve donmuş muhafazası, süt ve süt ürünlerinin soğukta muhafazası, diğer gıdaların soğukta ve donmuş muhafazası

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte