>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Genel Sebzecilik | ZBB302 | Zorunlu | Lisans | 3 | Bahar | 3 |
Prof. Dr. Mehmet Ufuk KASIM
1) Sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki yeri ve önemi kavrayabilme ve değerlendirme yapabilme
2) Sebze yetiştiriciliğinde uygulanan sistemleri anlama
3) Sebze yetiştiriciliğinde karşılaşılan problemleri tanımlama ve çözme becerisi kazanma
4) Yeni ve güncel teknolojileri sebze yetiştiriciliğinde uygulayabilme
5) Sebze üretimini kaliteyi ön planda tutan bir bakış açısı ile yönetme-değerlendirme yeteneği kazanma
6) Sebze işletmelerinde üretim planlama ve organizasyonunu yapabilme becerisi kazanma
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Orta | Düşük | ||||||||||
2 | Orta | Orta | ||||||||||
3 | Orta | Orta | ||||||||||
4 | Orta | |||||||||||
5 | Düşük | |||||||||||
6 | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Sebze ve sebzecilik kültürü kavramlarının tanıtılması, Dünyada ve Türkiye'de sebzecilik sektörünün yapısı, sebzelerin ekolojik istekleri, bahçe tesisi, yetiştirme teknikleri, yetiştiricilkte gerekli kültürel işlemler (toprak işleme, mekanizasyon, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılardan koruma, malçlama, budama, terbiye, meyve tutumunun kontrolü), sebzelerin hasadı ve hasat sonrasındaki işlemler
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte