>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Genel Sebzecilik ZBB302 Zorunlu Lisans 3 Bahar 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Mehmet Ufuk KASIM

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Sebzeciliğin ülke ve dünya ekonomisindeki yeri ve önemi kavrayabilme ve değerlendirme yapabilme
2) Sebze yetiştiriciliğinde uygulanan sistemleri anlama
3) Sebze yetiştiriciliğinde karşılaşılan problemleri tanımlama ve çözme becerisi kazanma
4) Yeni ve güncel teknolojileri sebze yetiştiriciliğinde uygulayabilme
5) Sebze üretimini kaliteyi ön planda tutan bir bakış açısı ile yönetme-değerlendirme yeteneği kazanma
6) Sebze işletmelerinde üretim planlama ve organizasyonunu yapabilme becerisi kazanma

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Kazanımları
1   Orta   Düşük              
2         Orta     Orta      
3     Orta         Orta      
4         Orta            
5                 Düşük    
6       Orta              

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Sebze ve sebzecilik kültürü kavramlarının tanıtılması, Dünyada ve Türkiye'de sebzecilik sektörünün yapısı, sebzelerin ekolojik istekleri, bahçe tesisi, yetiştirme teknikleri, yetiştiricilkte gerekli kültürel işlemler (toprak işleme, mekanizasyon, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılardan koruma, malçlama, budama, terbiye, meyve tutumunun kontrolü), sebzelerin hasadı ve hasat sonrasındaki işlemler

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

50%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ara Sınav

1

50%

Uygulama

1

50%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte