>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi | ZBB316 | Seçmeli | Lisans | 3 | Bahar | 3 |
Prof. Dr. Rezzan KASIM
1) Taze kesilmiş ürün kavramını tanımlar
2) Taze kesilmiş ürünlerin ekonomik önemini ve gelecek projeksiyonun açıklar
3) Taze kesilmiş ürünlerde kaliteyi korumak amacı ile yapılan uygulamaları sıralar
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Düşük | Düşük | ||||||||||
2 | Yüksek | |||||||||||
3 | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Bitki Fizyolojisi, Bahçe Bitkileri Fizyolojisi, Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazara Hazırlama
Taze kesilmiş ürün teknolojisinin tanıtılması, Türkiye'de taze kesilmiş ürün sektörü, taze kesilmiş ürün fizyolojisi, taze kesilmiş ürünlerde tat ve aroma değişimleri, taze kesilmiş ürünlerde enzimatik bozulmalar, taze kesilmiş ürünlerde mikrobiyolojik bozulmalar, taze kesilmiş ürünlerin ambalajlanması, muhafazası ve pazarlanması.
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte