>

Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi

Bahçe Bitkileri

Ziraat Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Taze Kesilmiş Ürün Teknolojisi ZBB316 Seçmeli Lisans 3 Bahar 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Rezzan KASIM

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Taze kesilmiş ürün kavramını tanımlar
2) Taze kesilmiş ürünlerin ekonomik önemini ve gelecek projeksiyonun açıklar
3) Taze kesilmiş ürünlerde kaliteyi korumak amacı ile yapılan uygulamaları sıralar

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Kazanımları
1   Düşük Düşük                
2     Yüksek                
3             Yüksek        

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Bitki Fizyolojisi, Bahçe Bitkileri Fizyolojisi, Bahçe Ürünlerinde Muhafaza ve Pazara Hazırlama

Dersin İçeriği

Taze kesilmiş ürün teknolojisinin tanıtılması, Türkiye'de taze kesilmiş ürün sektörü, taze kesilmiş ürün fizyolojisi, taze kesilmiş ürünlerde tat ve aroma değişimleri, taze kesilmiş ürünlerde enzimatik bozulmalar, taze kesilmiş ürünlerde mikrobiyolojik bozulmalar, taze kesilmiş ürünlerin ambalajlanması, muhafazası ve pazarlanması.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

50%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ara Sınav

1

50%

Uygulama

1

50%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte