>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Fermantasyon Teknolojisi ZBB318 Seçmeli Lisans 3 Bahar 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Mehmet Ufuk KASIM
Doç. Dr. Gülsüm Ebru ÖZER UYAR

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Fermantasyon kavramını bilir
2) Fermente ürünleri teknolojik özellikleri ve üretim prosesi yönünden tanır
3) Farklı fermantasyon tiplerini ve yöntemlerini öğrenir
4) Fermente ürünlerin dünya ve ülkemizde pazarı ve ekonomisi hakkında bilgilenir

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Kazanımları
1 Orta   Orta   Yüksek            
2           Yüksek       Orta  
3   Orta   Orta     Orta   Orta    
4 Orta           Düşük        

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Fermente gıdaların üretim ve teknolojisi

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte