>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Üzümsü Meyveler | ZBB404 | Zorunlu | Lisans | 4 | Bahar | 4 |
Doç. Dr. Melekber SÜLÜŞOĞLU DURUL
1) Üzümsü meyve türlerini tanır. Sistematiğini öğrenir, ekonomik önemini bilir.
2) Üzümsü meyve türlerinin morfolojik isteklerini bilir.
3) Üzümsü meyve türlerinin fizyolojik isteklerini bilir.
4) Üzümsü meyve türlerinin biyolojik isteklerini bilir, tozlayıcı seçimini öğrenir.Bahçe tesisi ile ilgili bilgi sahibi olur.
5) Üzümsü meyve türlerinin çeşitlerini tanır, ekonomik çeşitleri bilir.
6) Üzümsü meyve türlerinin derim kritelerini, derimini bilir. .
7) Üzümsü meyvelerin depolanması konusunda bilgi sahibi olur.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Yüksek | |||||||||||
2 | Yüksek | Yüksek | ||||||||||
3 | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||||||
4 | Yüksek | Yüksek | Düşük | |||||||||
5 | ||||||||||||
6 | Orta | Yüksek | Yüksek | |||||||||
7 | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Çilek, ahududu, böğürtlen, frenküzümü gibi üzümsü meyvelerin sistematiği, dünyada ve Türkiye’de üretimi ve ekonomik önemi, pomolojik bakımından sınıflandırılması, morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bahçe tesisi, derim kriterleri, derim ve meyvelerin muhafazası.
1) Anlatım
2) Tartışma
3) Alıştırma ve Uygulama
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte