>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Sert Çekirdekli Meyveler | ZBB408 | Zorunlu | Lisans | 4 | Bahar | 4 |
Doç. Dr. Melekber SÜLÜŞOĞLU DURUL
1) Sert kabuklu meyve türlerini tanır. Sistematiğini öğrenir, ekonomik önemini bilir.
2) Sert kabuklu meyve türlerinin morfolojik isteklerini bilir.
3) Sert kabuklu meyve türlerinin fizyolojik isteklerini bilir.
4) Sert kabuklu meyve türlerinin biyolojik isteklerini bilir, tozlayıcı seçimini öğrenir.Bahçe tesisi ile ilgili bilgi sahibi olur.
5) Sert kabuklu meyve türlerinin çeşitlerini tanır, ekonomik çeşitleri bilir.
6) Sert kabuklu meyve türlerinin derim kritelerini, derimini bilir.
7) Sert kabuklu meyvelerin depolanması konusunda bilgi sahibi olur.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Yüksek | |||||||||||
2 | Orta | |||||||||||
3 | ||||||||||||
4 | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | ||||||||
5 | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | ||||||||
6 | Orta | Yüksek | Düşük | |||||||||
7 | Düşük | Yüksek | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Ceviz, badem, fındık, antep fıstığı, pican cevizi mey gibi Sert kabuklu meyvelerin sistematiği, dünyada ve Türkiye’de üretimi ve ekonomik önemi, pomolojik bakımından sınıflandırılması, morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bahçe tesisi, derim kriterleri, derim ve meyvelerin muhafazası.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte