>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Beslenme İlkeleri ZFD406 Seçmeli Lisans 4 Bahar 3

Öğretim Elemanı Adı

Arş. Gör. Alptekin Mert YILMAZ

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Beslenmeyi her besin ögesinin sağlık için önemini de belirterek tanımlar.
2) Beslenme ile ilgili temel prensipleri arkadaşları ve meslektaşlarının bilgilendirecek şekilde açıklar.
3) Günlük fizyolojik enerji gereksinimini beslenme ilkelerini uygulayarak hesaplar.
4) Fizyolojik gereksinimler ve beslenme alışkanlıklarına göre beslenme ve sağlık arasındaki ilişkiyi açıklar.
5) Sağlıksız bir menüyü temel beslenme ilkeleri bilgilerini kullanarak tanımlar.
6) Sağlığın korunmasına fayda sağlayan belirli besin gruplarının işlevlerini açıklar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Kazanımları
1   Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek
2 Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Orta Yüksek
3 Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta
4 Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta
5 Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta
6 Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Beslenme ve sağlık, temel besin öğeleri ve önemleri, fonksiyonel besinler, metabolizma, menü planlama ve gıda alerjenleri konularını kapsamaktadır

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte