>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Beslenme İlkeleri | ZFD406 | Seçmeli | Lisans | 4 | Bahar | 3 |
Arş. Gör. Alptekin Mert YILMAZ
1) Beslenmeyi her besin ögesinin sağlık için önemini de belirterek tanımlar.
2) Beslenme ile ilgili temel prensipleri arkadaşları ve meslektaşlarının bilgilendirecek şekilde açıklar.
3) Günlük fizyolojik enerji gereksinimini beslenme ilkelerini uygulayarak hesaplar.
4) Fizyolojik gereksinimler ve beslenme alışkanlıklarına göre beslenme ve sağlık arasındaki ilişkiyi açıklar.
5) Sağlıksız bir menüyü temel beslenme ilkeleri bilgilerini kullanarak tanımlar.
6) Sağlığın korunmasına fayda sağlayan belirli besin gruplarının işlevlerini açıklar.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | ||
2 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | |
3 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | |
5 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | |
6 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Beslenme ve sağlık, temel besin öğeleri ve önemleri, fonksiyonel besinler, metabolizma, menü planlama ve gıda alerjenleri konularını kapsamaktadır
Türkçe
İstenmemekte