>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Tarla Bitkileri | ZFD213 | Seçmeli | Lisans | 2 | Güz | 3 |
Prof. Dr. Rezzan KASIM
Doç. Dr. Aysun ÇAVUŞOĞLU
Doç. Dr. Mesude ÜNAL
Arş. Gör. Alptekin Mert YILMAZ
1) Tarla bitkilerinin gruplandırılması
2) Tahılların genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
3) Yemeklik tane baklagillerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
4) Lif, nişasta, şeker ve yağ bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
5) Tıbbi ve aromatik bitkilerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
6) Yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
Program Yeterlilikleri | |||||||||||||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||||||||||||||||
1 | Yüksek | Düşük | Yüksek | Yüksek | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Düşük | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | |
2 | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||
3 | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | ||
4 | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | ||
5 | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | ||
6 | Yüksek | Düşük | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
Toprak Bilgisi
Tahılların Dünya ve Türkiye ölçeğindeki ekonomik önemi, serin (Buğday, arpa, yulaf, çavdar ve tritikale) ve sıcak (çeltik, mısır ve darılar) iklim tahıllarının tanımı, morfolojik ve fizyolojik özellikleri, iklim ve toprak istekleri, tarımı. Yemeklik tane baklagillerin ekonomik önemi, kökeni ve sistematik özellikleri, morfolojik ve fizyolojik yapıları, adaptasyon özellikleri, besin ve sağlık değerleri.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte