>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Tarla Bitkileri ZFD213 Seçmeli Lisans 2 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Rezzan KASIM
Doç. Dr. Aysun ÇAVUŞOĞLU
Doç. Dr. Mesude ÜNAL
Arş. Gör. Alptekin Mert YILMAZ

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Tarla bitkilerinin gruplandırılması
2) Tahılların genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
3) Yemeklik tane baklagillerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
4) Lif, nişasta, şeker ve yağ bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
5) Tıbbi ve aromatik bitkilerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
6) Yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Düşük Yüksek Yüksek Düşük Orta Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Düşük Orta Orta Orta Orta Düşük Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Yüksek
2 Yüksek Düşük Yüksek Orta Düşük Yüksek Orta Orta Orta Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta   Düşük Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
3 Yüksek Düşük Yüksek Orta   Orta Orta Orta Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Yüksek
4 Yüksek Düşük Yüksek Orta   Orta Orta Orta Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta
5 Yüksek Düşük Yüksek Orta   Orta Orta Orta Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta
6 Yüksek Düşük Yüksek Orta   Orta Orta Orta Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Düşük Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Toprak Bilgisi

Dersin İçeriği

Tahılların Dünya ve Türkiye ölçeğindeki ekonomik önemi, serin (Buğday, arpa, yulaf, çavdar ve tritikale) ve sıcak (çeltik, mısır ve darılar) iklim tahıllarının tanımı, morfolojik ve fizyolojik özellikleri, iklim ve toprak istekleri, tarımı. Yemeklik tane baklagillerin ekonomik önemi, kökeni ve sistematik özellikleri, morfolojik ve fizyolojik yapıları, adaptasyon özellikleri, besin ve sağlık değerleri.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

50%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ara Sınav

1

60%

Proje

1

40%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte