>

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi

Turizm İşletmeciliği

Turizm Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi TUR206 Zorunlu Lisans 2 Bahar 6

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Adem YAVAŞ

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Yiyecek- içecek endüstrisini tanımlar
2) Yiyecek-içecek işletmelerini açıklar
3) Menü yönetimini açıklar

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Düşük
2 Yüksek Orta Yüksek Orta Yüksek Yüksek Orta
3 Orta Orta Orta Düşük Orta Düşük Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Genel Turizm

Dersin İçeriği

Yiyecek servisi endüstrisi, yiyecek-içecek operasyonu organizasyonları, yönetim süreçleri, yiyecek ve içecek pazarlaması, menü yönetimi, standart ürün maliyetleri ve fiyatlandırma stratejileri, temel pişirme prensipleri, iş sağlığı koruması ve iş güvenliği, üretim ve servis, yiyecek ve içecek servisi, yiyecek ve içecek kontrol sistemleri, yiyecek ve içecek maliyetlerinin hesaplanması, üretim ve servis kontrolleri, operasyon bütçesi ve maliyet-hacim-kar analizleri, personel maliyet kontrolü, tasarım, yerleşim ve ekipmanları.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

20%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

80%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte