>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi | TUR206 | Zorunlu | Lisans | 2 | Bahar | 6 |
Dr. Öğr. Üyesi Adem YAVAŞ
1) Yiyecek- içecek endüstrisini tanımlar
2) Yiyecek-içecek işletmelerini açıklar
3) Menü yönetimini açıklar
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Düşük | |
2 | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | |
3 | Orta | Orta | Orta | Düşük | Orta | Düşük | Orta |
Yüz Yüze
Yok
Genel Turizm
Yiyecek servisi endüstrisi, yiyecek-içecek operasyonu organizasyonları, yönetim süreçleri, yiyecek ve içecek pazarlaması, menü yönetimi, standart ürün maliyetleri ve fiyatlandırma stratejileri, temel pişirme prensipleri, iş sağlığı koruması ve iş güvenliği, üretim ve servis, yiyecek ve içecek servisi, yiyecek ve içecek kontrol sistemleri, yiyecek ve içecek maliyetlerinin hesaplanması, üretim ve servis kontrolleri, operasyon bütçesi ve maliyet-hacim-kar analizleri, personel maliyet kontrolü, tasarım, yerleşim ve ekipmanları.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
20% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
80% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte