>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Uluslararası Mutfak | TUR317 | Seçmeli | Lisans | 3 | Güz | 6 |
Prof. Dr. Emrah ÖZKUL
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
Dr. Öğr. Üyesi Özgür ERGÜN
1) Mutfak kültürünü açıklayabilir.
2) Uluslararası mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlayabilir.
3) Farklı mutfaklara ait yemekler hakkında bilgi edinir.
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Orta | Düşük | Orta | Orta | Orta | |||
2 | Orta | Düşük | Yüksek | Yüksek | Düşük | |||
3 | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu ders, Avrupa, Uzakdoğu, Amerika, Asya, Ortadoğu ve Afrika mutfaklarına özgü kültürü ve öne çıkan yiyeceklerin özelliklerini içermektedir. Ayrıca bu coğrafyalardaki yiyecek kültürü ve mutfakları konularında bilgi sahibi olunmasını ve bu bölgelere ait reçetelerin bilgisini kapsamaktadır.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte