>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Uluslararası Mutfak TUR317 Seçmeli Lisans 3 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Emrah ÖZKUL
Dr. Öğr. Üyesi Nihan AKDEMİR
Dr. Öğr. Üyesi Özgür ERGÜN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Mutfak kültürünü açıklayabilir.
2) Uluslararası mutfak kültürlerindeki kullanılan ürün ve malzemeleri tanımlayabilir.
3) Farklı mutfaklara ait yemekler hakkında bilgi edinir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Düşük     Orta Orta Orta
2 Orta Düşük     Yüksek Yüksek Düşük
3 Orta Düşük     Yüksek Orta Düşük

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu ders, Avrupa, Uzakdoğu, Amerika, Asya, Ortadoğu ve Afrika mutfaklarına özgü kültürü ve öne çıkan yiyeceklerin özelliklerini içermektedir. Ayrıca bu coğrafyalardaki yiyecek kültürü ve mutfakları konularında bilgi sahibi olunmasını ve bu bölgelere ait reçetelerin bilgisini kapsamaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte