>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda ve Sağlık | TUR306 | Seçmeli | Lisans | 3 | Bahar | 6 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Besin grupları hakkında bilgi sahibi olma
2) Besin maddeleri ve fonksiyonları, besin maddeleri ihtiyacının belirlenmesi, vücut dengesinin korunması, besin maddelerinin sindirimi ve emilimi konularında bilgi sahibi olmak.
3) Obezite, kilo verme ve kontrolü-yeme bozuklukları konularında bilgi sahibi olmak
4) Beslenme ve Sağlık Bilgisi
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | ||||||||
2 | Orta | Orta | ||||||
3 | Orta | Orta | ||||||
4 |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Sağlıklı beslenmeye Giriş, Makro Besin Ögeleri, Mikro Bsin Öğeleri, Sağlıklı Yaşam İçin Temel Konular, Kalp Sağlığı ve Beslenme, Obezite ve Diyet Hazırlamada dikkat edilecek hususlar.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Gösteri
5) Benzetim
6) Beyin Fırtınası
7) Örnek Olay
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte