>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Özel Gıda Teknolojileri | TUR409 | Seçmeli | Lisans | 4 | Güz | 6 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Özel gıdaların üretim proseslerini ve önemli noktalarını öğrenme
2) Ekonomik ve beslenme/sağlık yönünden değerli ürün üretme konusunda fikir geliştirebilme
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Orta | Yüksek | ||||||
2 | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Şeker teknolojisi, glikoz şurubu üretimi, kakao ve çikolata teknolojisi, şekerleme teknolojisi, şekerleme çeşitleri, çay teknolojisi, kahve teknolojisi, alkollü ve alkolsüz içecekler, tahin pekmez, pestil, helva ve fonksiyonel gıdalar ve bu gıdalara ilişkin kalite kriterleri anlatılacaktır.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Tartışma
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte