>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Özel Gıda Teknolojileri TUR409 Seçmeli Lisans 4 Güz 6

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Özel gıdaların üretim proseslerini ve önemli noktalarını öğrenme
2) Ekonomik ve beslenme/sağlık yönünden değerli ürün üretme konusunda fikir geliştirebilme

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7
Öğrenme Kazanımları
1 Orta   Yüksek        
2   Orta   Orta      

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Şeker teknolojisi, glikoz şurubu üretimi, kakao ve çikolata teknolojisi, şekerleme teknolojisi, şekerleme çeşitleri, çay teknolojisi, kahve teknolojisi, alkollü ve alkolsüz içecekler, tahin pekmez, pestil, helva ve fonksiyonel gıdalar ve bu gıdalara ilişkin kalite kriterleri anlatılacaktır.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Giriş ve dersin tanıtılması
2) Şeker teknolojisi
3) Şekerleme teknolojisi
4) Çay teknolojisi
5) Kahve ve kakao teknolojisi
6) Çikolata teknolojisi
7) Tahin, tahin helvası, diğer helva çeşitleri teknolojisi
8) Pekmez, pestil, ezme ve tatlı ürünler teknolojisi
9) ara sınav
10) Mama vb ürünler teknolojisi( bebek maması, yetişkin mamaları, hastalar için özel gıdalar)
11) Cips ve çerez teknolojisi
12) Hazır çorba ürünleri teknolojisi
13) gazlı içecekler teknolojisi
14) Diğer gıdalar teknolojisi
15) Diğer gıdalar teknolojisi-2
16) diyet gıdalar ve özel beslenme ürünleri teknolojileri)

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Tartışma


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte