>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Endüstriyel Yiyecek Üretimi (catering) TOP231 Seçmeli Önlisans 2 Güz 4

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Ömür ALYAKUT

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Endüstriyel Yiyecek Üretimi kavramını tanımlar ve gelişim sürecini açıklar.
2) Endüstriyel Yiyecek Üretimi yapan İşletmelerde yemek dağıtım yöntemlerini sıralar.
3) Endüstriyel Yiyecek Üretimi yapan işletmelerde Denetimin önemini kavrar.Denetim kriterlerini bilir ve uygular.
4) Endüstriyel Yiyecek Üretimi yapan işletmelerde,Depolama- etiketleme, klorlama, ön hazırlık, pişirme, servis ve soğutma talimatlarını kavrar ve uygular.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek   Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
2 Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
3 Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
4 Orta Orta Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Toplu beslenme yapan kuruluşların tanımı ve özellikleri, toplu beslenme hizmetlerinde yemek dağıtım yöntemleri, denetim ve denetim kriterleri, toplu beslenme servislerinde sanitasyon oluşturmaktadır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte