>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Çevre ve Organik Tarım | TBP201 | Zorunlu | Önlisans | 2 | Güz | 4 |
Doç. Dr. Funda DÖKMEN
Doç. Dr. Halil SAMET
1) Çevreyi kirleten etmenleri ve bu etmenlerin nedenlerini açıklar.
2) Tarımsal kaynaklı hava, toprak ve su kirleticilerini ve bu kirleticilerle ilgili problemlerin çözüm yollarını açıklar.
3) Çevre korumada organik tarımın rolünü ve önemini tanımlar.
4) Organik tarımın genel ilkelerini açıklar.
5) Organik ürünlerin ticareti ve ruhsatlandırılması ile ilgili bilgileri açıklar.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Orta | |||||||||
2 | Orta | ||||||||||
3 | Orta | Yüksek | |||||||||
4 | Orta | Orta | |||||||||
5 |
Yüz Yüze
Yok
Yok
Organik tarımın tanımı, amaçları, genel prensipleri; Organik üretimin kuralları; Organik üretimde gübreleme ve bitki koruma yöntemleri, Çevre ve çevre kirliliğinin tanımı ve önemi; Çevre kirliliğine neden olan etmenler ve doğa üzerindeki etkileri; Tarımsal kaynaklı kirlilik ( gübre, pestisit,hormonlar sulama suyu, tarım topraklarının amaç dışı kullanımı, erozyon) ve bu kirletici etmenlerin etkilerinin en aza indirilmesi için alınacak önlemler;
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Gösteri
6) Model Yapma
7) Rol Yapma
8) Grup Çalışması
9) Benzetim
10) Beyin Fırtınası
11) Altı Şapka Metodu
12) Örnek Olay
13) Laboratuvar/Çalıştay
14) Bireysel Çalışma
15) Problem Çözme
16) Proje Temelli Öğrenme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte