>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Standardizasyon, Muhafaza ve Ambalajlama | TBP211 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Güz | 3 |
Doç. Dr. Funda DÖKMEN
Doç. Dr. Halil SAMET
Ögr. Gör. Dr. Bahar AYDIN CAN
Ögr. Gör. Dr. Hilal YILMAZ
1) Standardizasyonun amacını ve önemini açıklar.
2) Kaliteyi ve kaliteyi etkileyen faktörleri tanımlar.
3) Ambalajlama-muhafaza-depolama ilişkisini açıklar.
4) Ambalaj materyalleri ve ambalaj çeşitlerini tanımlar.
5) Ürünlerin pazarlanmasında kullanılan sistemleri açıklar.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |||
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||
5 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Yok
Tıbbi ve aromatik bitkilerin standardizasyonu; Muhafaza yöntemleri; Ambalajlama şekilleri ve ambalajlama materyalleri; Kaliteyi olumlu ya da olumsuz etkileyen faktörler.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
40% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte