>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Tarımsal Girişimcilik | TBP226 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Bahar | 3 |
Ögr. Gör. Dr. Bahar AYDIN CAN
Ögr. Gör. Dr. Hilal YILMAZ
1) 1. Girişim ve girişimcilik kavramlarını açıklayabilme
2) 2. Girişimciliğin ekonomik gelişmedeki rolünü irdeleyebilme
3) 3. Girişimciliğin temel fonksiyonlarını açıklayabilme
4) 4. Girişimciliğin avantaj ve dezavantajlarını kavrayabilme
5) 5. Girişimcilik çeşitlerini sınıflandırabilme
6) 6. Tarımda girişimcilik koşul ve olanaklarını tartışabilme
7) 7. Tarımda girişimcilik alanlarını irdeleyebilme
8) 8. Tarımda girişimcilerin dikkat etmesi gereken hususları tartışabilme
9) 9. Tarımsal girişimcilikle ilgili faaliyetleri ekonomik açıdan değerlendirebilme, iş planı hazırlayabilme
10) 10. Türkiye’de ve diğer ülkelerde tarımsal girişimcilik düzeyini karşılaştırabilme
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | |
2 | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | |
4 | Orta | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | |
5 | Orta | Düşük | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | |
6 | |||||||||||
7 | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | |
8 | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | |
9 | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | |
10 | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Girişimcilik ve girişimci kavramları, Girişimciliğin iktisadi düşünce tarihindeki yeri ve önemi, Girişimciliğin Türkiye'de ve dünyadaki gelişimi, Uluslararası girişimcilik ölçütleri ,Toplumsal değerler ve girişimci zihniyet ilişkileri, İşletme kavramı, fonksiyonları, türleri, inovasyonun korunması, patent, ticari sır, marka ve tasarım, Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, başarısızlık nedenleri, Girişimcilikte yaratıcılık ve inovasyon, İş planı kavramı, öğeleri, örnek iş planları, İş modeli ve iş planı çalışmaları, başarılı girişimcilik için mikro ve makro koşullar, Türkiye’de tarımsal girişimciliğin özellikleri, farklılıkları ve başarılı olma koşulları, tarımsal girişimciliğin avantaj ve dezavantajları, Tarımsal girişimcilikte ekonomik değerlendirme ölçütleri ve yapılabilirlik analizleri, iş planı hazırlama, Türkiye’de tarımsal girişimcilik ile ilgili yasal prosedür ve teşvikler, Dünyada ve Türkiye’de tarımsal girişimcilikteki gelişmeler, tarımsal girişimcilik alanları, uygulamadan örnekler, Öğrencilerin hazırladıkları örnek iş planlarının incelenmesi.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması
5) Beyin Fırtınası
6) Örnek Olay
7) Bireysel Çalışma
8) Problem Çözme
9) Proje Temelli Öğrenme
Kısa Sınav Notunun Başarıya Oranı |
50% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte