>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Dünya Mutfağı | TBP215 | Seçmeli | Önlisans | 2 | Güz | 3 |
Prof. Dr. Mehmet Melih İNAL
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Doç. Dr. Serdar SOLAK
Dr. Öğr. Üyesi Umut ALTINIŞIK
Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin ÖVEÇ
1) Endüstriyel yemek üretiminde dikkat edilmesi gereken kuralları sayar.
2) Yemeklerin taşıma yöntemlerini ve tüketim öncesi depolamayı açıklar.
3) Mutfak organizasyonu, mutfak tasarım ve donanımı, personel eğitimini açıklar.
4) Geleneksel Türk mutfağı kültürümüzü açıklar.
5) Dünyadaki farklı mutfak kültürlerinin genel özelliklerini ve bu kültürlere özgü yemekler ile beslenme alışkanlıklarını tanır.
6) Mutfak hijyenini tanımlar.
Program Yeterlilikleri | |||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||
1 | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | |||||
2 | Yüksek | Yüksek | |||||||||
3 | Yüksek | ||||||||||
4 | Yüksek | ||||||||||
5 | |||||||||||
6 | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Yemek endüstrisine genel bir bakış; Mutfak organizasyonu, mutfak tasarım ve donanımı, personel eğitimi; Dünyadaki farklı mutfak kültürleri (Uzakdoğu, Hint, Avrupa, Asya, vb.) , bu kültürlere özgü yemekler ve beslenme alışkanlıkları.
Ödev Notunun Başarıya Oranı |
50% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte