>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Dünya Mutfağı TBP215 Seçmeli Önlisans 2 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Mehmet Melih İNAL
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Doç. Dr. Serdar SOLAK
Dr. Öğr. Üyesi Umut ALTINIŞIK
Dr. Öğr. Üyesi Fahrettin ÖVEÇ

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Endüstriyel yemek üretiminde dikkat edilmesi gereken kuralları sayar.
2) Yemeklerin taşıma yöntemlerini ve tüketim öncesi depolamayı açıklar.
3) Mutfak organizasyonu, mutfak tasarım ve donanımı, personel eğitimini açıklar.
4) Geleneksel Türk mutfağı kültürümüzü açıklar.
5) Dünyadaki farklı mutfak kültürlerinin genel özelliklerini ve bu kültürlere özgü yemekler ile beslenme alışkanlıklarını tanır.
6) Mutfak hijyenini tanımlar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Öğrenme Kazanımları
1     Orta Yüksek   Orta Orta Yüksek   Düşük
2           Yüksek   Yüksek    
3                 Yüksek  
4               Yüksek    
5                    
6     Orta              

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Yemek endüstrisine genel bir bakış; Mutfak organizasyonu, mutfak tasarım ve donanımı, personel eğitimi; Dünyadaki farklı mutfak kültürleri (Uzakdoğu, Hint, Avrupa, Asya, vb.) , bu kültürlere özgü yemekler ve beslenme alışkanlıkları.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ödev Notunun Başarıya Oranı

50%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte