>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Beslenme ve Fizyolojik Aktivite | BIO549 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Güz | 8 |
Dr. Öğr. Üyesi Fevzi UÇKAN
1) Besin ve besin çeşitleri, Hayvanlarda besin alma ve beslenme şekillerini açıklar
2) Besinlerin başlıca kimyasal komponentleri, Sindirim ve sindirim ürünlerinin alınmasını açıklar
3) Besindeki değişik elemanların fizyolojik aktivitesi, lipit ve verimlilik ilişkisi, glikosifingolipidler kanser ilişkisini açıklar
4) Besin kompozisyonu mutasyon ve kanser ilişkisi, vitamin enzim aktivite ilişkisi, vitaminler görme ilişkisi, Mineral maddeler kasılma tepki ilişkisini açıklar
5) Tuzlar boşaltım ilişkisi, glikoz ve besinlerin yaşlanma ilişkisi, besinlerin kan kompozisyondaki değişmeleri açıklar
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||||||||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||||||||||||||||||||
1 | Yüksek | Orta | Düşük | Düşük | Orta | |||||||||||||||||||||||||
2 | Yüksek | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | |||||||||||||||||||||||||
3 | Yüksek | Orta | Düşük | Yüksek | Orta | |||||||||||||||||||||||||
4 | Yüksek | Orta | Orta | Yüksek | Orta | |||||||||||||||||||||||||
5 | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
Yok
Besin ve besin çeşitleri, Hayvanlarda besin alma ve beslenme şekilleri, Besinlerin başlıca kimyasal komponentleri, Sindirim ve sindirim ürünlerinin alınması, Besindeki değişik elemanların fizyolojik aktivitesi, Lipit ve verimlilik ilişkisi, Glikosifingolipidler kanser ilişkisi, Besin kompozisyonu mutasyon ve kanser ilişkisi, Vitamin enzim aktivite ilişkisi, Vitaminler görme ilişkisi, Mineral maddeler kasılma tepki ilişkisi, Tuzlar boşaltım ilişkisi, Glikoz ve besinlerin yaşlanma ilişkisi, Besinlerin kan kompozisyondaki değişmeler.
1- Babasahab B Desai, Handbook of Nutrition and Diet (Food Science and Technology), CRC, 2000
2- M. F. Fuller, The Encyclopedia of Farm Animal Nutrition (Cabi Publishing), CABI Publishing 2004
3- Frans J. Kok, Hester H. Vorster, Nutrition Society Staff, Michael J. Gibney, Introduction to Human Nutrition (Human Nutrition Textbook Series, 1) [ILLUSTRATED], Blackwell Publishing Limited, 2002
4- Kitaplar ve Seçilmiş yayınlar
5- Kitaplar ve Seçilmiş yayınlar
6- Kitaplar ve Seçilmiş yayınlar
7- Kitaplar ve Seçilmiş yayınlar
8- Kitaplar ve Seçilmiş yayınlar
9- Kitaplar ve Seçilmiş yayınlar
1) Anlatım
2) Tartışma
3) Gösteri
4) Grup Çalışması
5) Problem Çözme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte