>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Fermantasyon Biyoteknolojisi | BIO543 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 8 |
Prof. Dr. Fazıl ÖZEN
Doç. Dr. Yonca YÜZÜGÜLLÜ KARAKUŞ
Dr. Öğr. Üyesi Rezan ALKAN
1) Endüstriyel önemi olan mikroorganizmalar
2) Fermentasyon süreçlerinde kullanılan belli başlı parametreler
3) Enzim ve mikroorganizmalara uygulanan belli başlı immobilizasyon(tutuklama) teknikleri
4) Fermentasyon endüstrisinde proses kontrol ve ürün kalitesi arasındaki ilişkilerin tanımlanması
5) Gıda biyoprezervasyonunu bilir
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||||||||||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||||||||||||||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | ||||||||||||||||||||||||
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | |||||||||||||||||||||||||
3 | Orta | Orta | Orta | |||||||||||||||||||||||||||
4 | Orta | Orta | Orta | |||||||||||||||||||||||||||
5 | Orta | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
yok
Fermentasyon mikroorganizmaları, mikroorganizma kültür koleksiyonları, Standart mikroorganizma seçimi, Kültür saklama yöntemleri, Fermentörler ve fermentasyon tipleri, fermentasyon teknolojisi parametreleri, besi yerleri, köpük kontrolü,tutuklama teknikleri, Laktik asit bakterilerinin özellikleri ,Turşu, sirke, boza, zeytin, yoğurt, peynir ve soya sosu üretimi
Türkçe
İstenmemekte