>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Fermantasyon Biyoteknolojisi BIO543 Seçmeli Yüksek lisans 1 Bahar 8

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Fazıl ÖZEN
Doç. Dr. Yonca YÜZÜGÜLLÜ KARAKUŞ
Dr. Öğr. Üyesi Rezan ALKAN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Endüstriyel önemi olan mikroorganizmalar
2) Fermentasyon süreçlerinde kullanılan belli başlı parametreler
3) Enzim ve mikroorganizmalara uygulanan belli başlı immobilizasyon(tutuklama) teknikleri
4) Fermentasyon endüstrisinde proses kontrol ve ürün kalitesi arasındaki ilişkilerin tanımlanması
5) Gıda biyoprezervasyonunu bilir

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek   Yüksek   Yüksek             Yüksek Yüksek                   Yüksek            
2 Yüksek   Yüksek   Yüksek             Yüksek Orta                                
3                   Orta             Orta         Orta              
4         Orta                     Orta         Orta                
5   Orta                                           Düşük          

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

yok

Dersin İçeriği

Fermentasyon mikroorganizmaları, mikroorganizma kültür koleksiyonları, Standart mikroorganizma seçimi, Kültür saklama yöntemleri, Fermentörler ve fermentasyon tipleri, fermentasyon teknolojisi parametreleri, besi yerleri, köpük kontrolü,tutuklama teknikleri, Laktik asit bakterilerinin özellikleri ,Turşu, sirke, boza, zeytin, yoğurt, peynir ve soya sosu üretimi

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte