>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Su Ürünlerinde Fiziksel ve Kimyasal Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi | SUR511 | Zorunlu | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 8 |
Prof. Dr. Hamdi AYDIN
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
Dr. Öğr. Üyesi Nur DEDE
1) Su ürünlerinin temel kimyasal bileşimini tanımlar.
2) Ölüm sonrası balıkta meydana gelen değişimleri açıklar.
3) Su ürünlerinde kalite belirlenmesinde kullanılan duyusal metotları tanımlar.
4) Su ürünlerinde kalite belirlenmesinde kullanılan kimyasal ve biyokimyasal metotları tanımlar.
5) Su ürünlerinde kalite belirlenmesinde kullanılan fiziksel metotları tanımlar.
6) Bilimsel bir çalışmayı planlar.
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Yüksek | Orta | Orta | ||||
2 | Orta | Düşük | Düşük | ||||
3 | Yüksek | Düşük | |||||
4 | Yüksek | Düşük | |||||
5 | Yüksek | Düşük | |||||
6 | Yüksek | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
Yok
Su ürünlerinin temel bileşimi ve belirlenmesi, kalite belirlenmesinde kullanılan duyusal, kimyasal (Trimetilamin (TMA) tayini,Toplam Uçucu Bazik Azot(TVB-N) tayini, Perosit sayısı tayini, Tiyobarbiturik Asit (TBA) tayini, biyojenik aminlerin tayini, vb.), fiziksel analizler. Bilimsel bir çalışma planma.
Türkçe
İstenmemekte