>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Su Ürünlerinin İnsan Beslenmesindeki Yeri ve Önemi | SUR515 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 8 |
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Arş. Gör. Dr. Sevilay OKKAY
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) Su ürünlerinin insan beslenmesindeki yerini ve önemini bilir.
2) Besin bileşenlerin yapıları ve etki mekanizmalarını hakkında bilgi öğrenir.
3) Kronik hastalıklarda beslenme, obezite, diyet hakkında bilgi sahibi olur
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Orta | Orta | Orta | Düşük | Yüksek | Düşük | |
2 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | |
3 | Yüksek | Düşük | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Su ürünleri besin bileşimi, suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri; protein ve aminoasitlerin yapıları, özellikleri, sınıflandırılmaları; lipitlerin ve yağ asitlerinin yapıları, özellikleri ve sınıflandırılmaları; karbonhidratların yapıları ve sınıflandırılmaları; mineral madde ve vitaminlerin bulunuş şekli, yapıları; enzimlerin bulunuş şekilleri ve fonksiyonları ve bu öğelerin su ürünlerinin kalitesindeki önemi.
Sayı |
Yüzde |
|
---|---|---|
Ödev Notunun Başarıya Oranı |
2 |
50% |
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
1 |
50% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte