>

Su Ürünlerinin İnsan Beslenmesindeki Yeri ve Önemi

Su Ürünleri

Fen Bilimleri Enstitüsü
Yüksek lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Su Ürünlerinin İnsan Beslenmesindeki Yeri ve Önemi SUR515 Seçmeli Yüksek lisans 1 Bahar 8

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Arş. Gör. Dr. Sevilay OKKAY
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Su ürünlerinin insan beslenmesindeki yerini ve önemini bilir.
2) Besin bileşenlerin yapıları ve etki mekanizmalarını hakkında bilgi öğrenir.
3) Kronik hastalıklarda beslenme, obezite, diyet hakkında bilgi sahibi olur

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6
Öğrenme Kazanımları
1 Orta Orta Orta Düşük Yüksek Düşük
2 Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Düşük
3 Yüksek Düşük     Yüksek  

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Su ürünleri besin bileşimi, suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri; protein ve aminoasitlerin yapıları, özellikleri, sınıflandırılmaları; lipitlerin ve yağ asitlerinin yapıları, özellikleri ve sınıflandırılmaları; karbonhidratların yapıları ve sınıflandırılmaları; mineral madde ve vitaminlerin bulunuş şekli, yapıları; enzimlerin bulunuş şekilleri ve fonksiyonları ve bu öğelerin su ürünlerinin kalitesindeki önemi.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

 

Sayı

Yüzde

Ödev Notunun Başarıya Oranı

2

50%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

1

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte