>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Isıl Olmayan İşlem Teknikleri | SUR506 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 8 |
Prof. Dr. Hamdi AYDIN
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ
1) Su ürünlerine uygulanan minimal işleme tekniklerini bilir.
2) Yeni ambalaj teknolojileri, yenilebilir film ve kaplamalar hakkında bilgi sahibi olur.
3) Su ürünlerine uygulanan ısıl olmayan muhafaza yöntemlerini bilir.
4) Isıl olmayan işlemlerin çalışma prensiplerini bilir.
5) Isıl olmayan işlemlerin etki mekanizmalarını açıklar.
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Düşük | Orta | Düşük | ||||
2 | Düşük | Düşük | Düşük | ||||
3 | Düşük | Düşük | Düşük | ||||
4 | Düşük | Düşük | Düşük | ||||
5 | Düşük | Düşük | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Su ürünlerinin işlenmesi ve muhafazasında kullanılan ısıl olmayan işlemlerin (yüksek hidrostatic basınç, vurgulu ışık, vurgulu elektrik alan, ultrases, ışınlama, elektrolize su, plazma teknolojisi, yeni ambalaj teknolojileri gibi.) çalışma prensibi ve etki mekanizmaları.
Türkçe
İstenmemekte