>

Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Isıl Olmayan İşlem Teknikleri

Su Ürünleri

Fen Bilimleri Enstitüsü
Yüksek lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Su Ürünleri İşleme Teknolojisinde Isıl Olmayan İşlem Teknikleri SUR506 Seçmeli Yüksek lisans 1 Bahar 8

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Hamdi AYDIN
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Mutlu ÇELİK
Ögr. Gör. Dr. ÇIĞDEM TÜRKSÖNMEZ

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Su ürünlerine uygulanan minimal işleme tekniklerini bilir.
2) Yeni ambalaj teknolojileri, yenilebilir film ve kaplamalar hakkında bilgi sahibi olur.
3) Su ürünlerine uygulanan ısıl olmayan muhafaza yöntemlerini bilir.
4) Isıl olmayan işlemlerin çalışma prensiplerini bilir.
5) Isıl olmayan işlemlerin etki mekanizmalarını açıklar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6
Öğrenme Kazanımları
1 Düşük Orta     Düşük  
2 Düşük Düşük     Düşük  
3 Düşük Düşük     Düşük  
4 Düşük Düşük     Düşük  
5 Düşük Düşük     Düşük  

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Su ürünlerinin işlenmesi ve muhafazasında kullanılan ısıl olmayan işlemlerin (yüksek hidrostatic basınç, vurgulu ışık, vurgulu elektrik alan, ultrases, ışınlama, elektrolize su, plazma teknolojisi, yeni ambalaj teknolojileri gibi.) çalışma prensibi ve etki mekanizmaları.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte