>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Su Ürünleri Üretiminde Hijyen ve Sanitasyon | SUR544 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 8 |
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
Dr. Öğr. Üyesi Nur DEDE
1) Hijyen ve sanitasyon terimlerini tanımlar.
2) Hijyen ve sanitasyonun gıda sektöründeki önemini tartışır.
3) Gıda kaynaklı sağlık risklerine , kontaminasyon kaynaklarına örnekler verir.
4) Kontaminasyon kaynaklarının kontrolünü açıklar.
5) Gıda işletmelerinde personel, bina, alet-ekipman,hava ve su hijyenin önemini açıklar.
6) Gıda işletmesinde zararlılarla mücadele yöntemlerini açıklar.
7) Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin önemini ve yöntemlerini açıklar.
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Düşük | Yüksek | Orta | Yüksek | |||
2 | |||||||
3 | |||||||
4 | |||||||
5 | |||||||
6 | |||||||
7 |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
İşletme hijyeni, Personel hijyeni,
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Bireysel Çalışma
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
70% |
||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
|||||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
30% |
||||||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte