>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Midye ve İstiridye Yetiştiriciliği | SUR549 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 10 |
Prof. Dr. Hamdi AYDIN
Prof. Dr. Nil Pembe ÖZER
1) Midye ve istiridyelerin Türkiye’de ekonomik önemi ve kültür potansiyeli
2) Midye ve istiridyelerin biyolojisi, ekolojisi ve sistematiğini bilir.
3) Doğal ortamlardan midye istiridye yavrularının toplar
4) Kuluçkahanelerde midye ve istiridye larvası yetiştirir.
5) Midye ve istiridye hasadı yapar.
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Orta | Düşük | Düşük | Orta | Düşük | ||
2 | Orta | Orta | Düşük | Orta | Yüksek | ||
3 | Orta | Orta | Yüksek | Düşük | |||
4 | Orta | Orta | Orta | Orta | Düşük | ||
5 | Orta | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | Düşük |
Yüz Yüze
Yok
Plankton ve Canlı yem Üretimi Bentik Canlılar Ekolojisi
Dünyadaki midye ve istiridye yetiştiricilik uygulamalarından örnekler, yetiştiricilik yöntemleri, askılı yetiştiricilik sistemlerinin ürün kalitesine ve birim alanda alınan verime etkisi.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Gösteri
6) Laboratuvar/Çalıştay
7) Proje Temelli Öğrenme
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
30% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
70% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte