>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomi Turizmi | TIY131 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Güz | 7 |
Prof. Dr. Bilsen BİLGİLİ
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Gastronomi ile ilgili kavramları tanımlar ve açıklar.
2) Gastronomi, turizm ve ağırlama endüstrisi arasındaki bağlantıyı kavrar.
3) Sürdürebilir Turizm açısından gastronomi turizminin değerlendirir.
4) Yöresel yemekler ve yeme içme kültürünün ulusal düzeyde tanıtımı ve sunumlarını destinasyon planmasında dikkate alır/uygular.
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Yüksek | ||||||
2 | Orta | Orta | Orta | ||||
3 | |||||||
4 |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Mutfak ve mutfak kültürü, turist için destinasyon tercihinde en çok ilgi duyulan çekicilik unsuru olmaktadır. Bir ülkedeki bir bölgenin hatta bir yörenin özgün yemeği, özgün lezzeti turizm gastronomisi için önem taşımaktadır. Gastronomi turizmini geliştirmek için yapılması gereken çalışmalar, turizm sektörünün yöresel olarak incelenmesi ela alınacaktır.
Türkçe
İstenmemekte