>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gastronomi Turizmi TIY131 Seçmeli Yüksek lisans 1 Güz 7

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Bilsen BİLGİLİ
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Gastronomi ile ilgili kavramları tanımlar ve açıklar.
2) Gastronomi, turizm ve ağırlama endüstrisi arasındaki bağlantıyı kavrar.
3) Sürdürebilir Turizm açısından gastronomi turizminin değerlendirir.
4) Yöresel yemekler ve yeme içme kültürünün ulusal düzeyde tanıtımı ve sunumlarını destinasyon planmasında dikkate alır/uygular.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6
Öğrenme Kazanımları
1     Yüksek      
2 Orta Orta Orta      
3            
4            

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Mutfak ve mutfak kültürü, turist için destinasyon tercihinde en çok ilgi duyulan çekicilik unsuru olmaktadır. Bir ülkedeki bir bölgenin hatta bir yörenin özgün yemeği, özgün lezzeti turizm gastronomisi için önem taşımaktadır. Gastronomi turizmini geliştirmek için yapılması gereken çalışmalar, turizm sektörünün yöresel olarak incelenmesi ela alınacaktır.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte