>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Uluslararası Gastronomi | TIY132 | Seçmeli | Yüksek lisans | 1 | Bahar | 7 |
Prof. Dr. Bilsen BİLGİLİ
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Türk mutfak kültüründeki gıdaların insan beslenmesindeki yerini ve önemini bilir.
2) Besin bileşenlerin yapıları ve etki mekanizmalarını hakkında bilgi öğrenir.
3) Kronik hastalıklarda beslenme hakkında bilgi sahibi olur.
4) Diyet alışkanlıkları ve gastronomi turizmi hakkında bilgi sahibi olur.
5) Bölgelere göre mutfak kültürlerini bilir.
Program Yeterlilikleri | |||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||
1 | Yüksek | Orta | |||||
2 | Orta | Orta | Orta | ||||
3 | |||||||
4 | Yüksek | ||||||
5 | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Besin bileşimi, suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri; protein ve aminoasitlerin yapıları, özellikleri, sınıflandırılmaları; lipitlerin ve yağ asitlerinin yapıları, özellikleri ve sınıflandırılmaları; karbonhidratların yapıları ve sınıflandırılmaları, Türk Mutfak kültürü ve beslenme alışkanlıkları
Türkçe
İstenmemekte