>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Uluslararası Gastronomi TIY132 Seçmeli Yüksek lisans 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Bilsen BİLGİLİ
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Türk mutfak kültüründeki gıdaların insan beslenmesindeki yerini ve önemini bilir.
2) Besin bileşenlerin yapıları ve etki mekanizmalarını hakkında bilgi öğrenir.
3) Kronik hastalıklarda beslenme hakkında bilgi sahibi olur.
4) Diyet alışkanlıkları ve gastronomi turizmi hakkında bilgi sahibi olur.
5) Bölgelere göre mutfak kültürlerini bilir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6
Öğrenme Kazanımları
1   Yüksek Orta      
2   Orta   Orta Orta  
3            
4         Yüksek  
5   Orta        

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Besin bileşimi, suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri; protein ve aminoasitlerin yapıları, özellikleri, sınıflandırılmaları; lipitlerin ve yağ asitlerinin yapıları, özellikleri ve sınıflandırılmaları; karbonhidratların yapıları ve sınıflandırılmaları, Türk Mutfak kültürü ve beslenme alışkanlıkları

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte