>

  Deprem Mühendisliğinde Özel Konular Ii  

İnşaat Mühendisliği

Fen Bilimleri Enstitüsü
Doktora
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
  Deprem Mühendisliğinde Özel Konular Ii   INS604 Seçmeli Doktora 1 Bahar 8

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Kemal BEYEN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Dersi veren öğretim üyesi tarafından deprem mühendisliği ve deprem mühendisliği saha çalışmalarının kazandırdığı bilgiler ışığında seçilen özel konuları
2) Öğrencilerin yüksek lisans veya doktora tez konuları hakkında ileri düzeyde bilgi edinebilmeleri

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Yüksek Orta Orta   Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
2 Yüksek Yüksek Orta Orta   Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Yapı Tanılama

Dersin İçeriği

Dersi veren öğretim üyesi tarafından seçilen ve deprem mühendisliğindeki son bilgi ve gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili yapılmış çalışma, rapor, inceleme ve mümkün olan aletsel verilerin değerlendirilmesi ve tartışılması, yapılacak dönem proje çalışmalarının sonuçlarının yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması

Haftalık Ders İzlencesi

1) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
2) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
3) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
4) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
5) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
6) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
7) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
8) Vize sınavı
9) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
10) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
11) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
12) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
13) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
14) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
15) Dersi veren Öğretim Üyesi tarafından seçilen ve deprem Mühendisliğindeki son gelişmelerin ışığında özellikle tez konusu ile ilgili inceleme ve sonuçların değerlendirilmesi ve tartışılması. Sonuçların yazılı rapor ve sözlü olarak sunulması.
16) Dönem sonu sınavı

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

1- Past and currently published journal papers and earthquake reconessense reports discussing the advanced analysis and application techniques in earthquake engineering.
2- Lecture notes written by K. Beyen
3- Conference Proceedings

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Örnek Olay
6) Laboratuvar/Çalıştay
7) Bireysel Çalışma
8) Problem Çözme
9) Proje Temelli Öğrenme


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte