>

Fermantasyon Biyoteknolojisi

Biyoloji

Fen Bilimleri Enstitüsü
Doktora
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Fermantasyon Biyoteknolojisi BIO543 Seçmeli Doktora 1 Bahar 8

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Fazıl ÖZEN
Doç. Dr. Yonca YÜZÜGÜLLÜ KARAKUŞ
Dr. Öğr. Üyesi Rezan ALKAN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Endüstriyel önemi olan mikroorganizmalar
2) Fermentasyon süreçlerinde kullanılan belli başlı parametreler
3) Enzim ve mikroorganizmalara uygulanan belli başlı immobilizasyon(tutuklama) teknikleri
4) Fermentasyon endüstrisinde proses kontrol ve ürün kalitesi arasındaki ilişkilerin tanımlanması
5) Gıda biyoprezervasyonunu bilir

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Orta Düşük Orta Orta Orta
2 Düşük Orta Düşük Düşük Düşük Orta
3 Orta Düşük Düşük Düşük Düşük Düşük
4 Düşük Orta Orta Orta Orta Orta
5 Düşük Düşük Orta Orta Düşük Düşük

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

yok

Dersin İçeriği

Fermentasyon mikroorganizmaları, mikroorganizma kültür koleksiyonları, Standart mikroorganizma seçimi, Kültür saklama yöntemleri, Fermentörler ve fermentasyon tipleri, fermentasyon teknolojisi parametreleri, besi yerleri, köpük kontrolü,tutuklama teknikleri, Laktik asit bakterilerinin özellikleri ,Turşu, sirke, boza, zeytin, yoğurt, peynir ve soya sosu üretimi

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte