>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Tıbbi ve Aromatik Bitkilerde Üretim Teknikleri | BBY612 | Seçmeli | Doktora | 1 | Bahar | 8 |
Doç. Dr. Aysun ÇAVUŞOĞLU
1) Tıbbi ve aromatik sebze türlerini tanımlar
2) Tıbbi ve aromatik meyve türlerini tanımlar
3) Tıbbi ve aromatik üzümsü meyve türlerini türlerini tanımlar
4) Türlere özgü üretim metotlarını tanımlar
5) In vitro ve ex-vitro üretim tekniklerini gerçekleştirir.
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
2 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
3 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
4 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
5 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bahçe bitkileri kapsamında bulunan sebze, meyve, bağ-üzümsü meyveler ile süs bitkileri çeşitlerinden olup aynı zamanda tıbbi ve aromatik bitkiler olarak değerlendirilme imkanları olan bitkilerin tanımlanması, tıbbi ve aromatik özelliklere sahip organların tanımlanması, türlere özgü in vitro veya ex vitro olarak en doğru metotlarla tıbbi-aromatik bitkilerin üretilmeleri konusunda kuramsal ve deneysel bilgiler edinmek.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Laboratuvar/Çalıştay
6) Problem Çözme
7) Proje Temelli Öğrenme
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte