>

Taze Kesilmiş Ürünlerin Fizyolojisi, Ambalajlanması ve Muhafazası

Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı

Fen Bilimleri Enstitüsü
Doktora
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Taze Kesilmiş Ürünlerin Fizyolojisi, Ambalajlanması ve Muhafazası BBY617 Seçmeli Doktora 1 Güz 8

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Rezzan KASIM

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Bütün ve taze kesilmiş ürün fizyolojisini açıklar
2) Taze kesilmiş ürünlerde tat ve aroma değişimleri ifade eder
3) Taze kesilmiş ürünlerin gerçek kalitesi izler ve ürünün potansiyel kalitesini tahmin eder
4) Taze kesilmiş ürünlerde mikrobiyolojik değişimler inceler
5) Taze kesilmiş ürünlerde enzimatik değişimler belirler
6) Taze-kesilmiş meyve ve sebzede kalite kriterlerini uygular
7) Taze-kesilmiş ürünlerin pazarlama kanallarını açıklar

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1         Orta      
2           Orta    
3           Orta    
4           Orta    
5           Yüksek    
6           Yüksek    
7           Yüksek    

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Taze kesilmiş ürün teknolojisinin tanıtılması, Türkiye'de taze kesilmiş ürün sektörü, taze kesilmiş ürün fizyolojisi, taze kesilmiş ürünlerde tat ve aroma değişimleri, taze kesilmiş ürünlerde enzimatik bozulmalar, taze kesilmiş ürünlerde mikrobiyolojik bozulmalar, taze kesilmiş ürünlerin ambalajlanması, muhafazası ve pazarlanması.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

50%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ödev

1

50%

Sunum/Seminer Hazırlama

1

50%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte