>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Taze Kesilmiş Ürünlerin Fizyolojisi, Ambalajlanması ve Muhafazası | BBY617 | Seçmeli | Doktora | 1 | Güz | 8 |
Prof. Dr. Rezzan KASIM
1) Bütün ve taze kesilmiş ürün fizyolojisini açıklar
2) Taze kesilmiş ürünlerde tat ve aroma değişimleri ifade eder
3) Taze kesilmiş ürünlerin gerçek kalitesi izler ve ürünün potansiyel kalitesini tahmin eder
4) Taze kesilmiş ürünlerde mikrobiyolojik değişimler inceler
5) Taze kesilmiş ürünlerde enzimatik değişimler belirler
6) Taze-kesilmiş meyve ve sebzede kalite kriterlerini uygular
7) Taze-kesilmiş ürünlerin pazarlama kanallarını açıklar
Program Yeterlilikleri | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||
1 | Orta | ||||||||
2 | Orta | ||||||||
3 | Orta | ||||||||
4 | Orta | ||||||||
5 | Yüksek | ||||||||
6 | Yüksek | ||||||||
7 | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Taze kesilmiş ürün teknolojisinin tanıtılması, Türkiye'de taze kesilmiş ürün sektörü, taze kesilmiş ürün fizyolojisi, taze kesilmiş ürünlerde tat ve aroma değişimleri, taze kesilmiş ürünlerde enzimatik bozulmalar, taze kesilmiş ürünlerde mikrobiyolojik bozulmalar, taze kesilmiş ürünlerin ambalajlanması, muhafazası ve pazarlanması.
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte