>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Meyve Olgunlaşma Fizyolojisi BBY616 Seçmeli Doktora 1 Bahar 8

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Rezzan KASIM

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Enzimlerin meyve yumuşamasındaki etkilerini bilir ve açıklar
2) Fenolik metabolizmayı bilir
3) Stresin fenolik metabolizma üzerindeki etkilerini açıklar
4) Poligalakturonaz ve polifenol oksidaz enzimlerini bilir
5) PG ve PPO'nun meyve fizyolojisindeki etkilerini açıklar
6) Etilen biyosentezini açıklar
7) Olgunlaşma sırasındaki messenger RNA sentezini bilir
8) Klimakterik ürünlerde içsel etilen metabolizmasını açıklar
9) Meyve ve sebzelerde renklenme fizyolojisini bilir

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8
Öğrenme Kazanımları
1   Düşük Orta Düşük Düşük Orta Orta Orta
2 Orta Düşük Orta Düşük Orta Düşük Yüksek Orta
3 Orta Yüksek Yüksek Orta Orta Orta Düşük Yüksek
4 Düşük Yüksek Orta Orta Yüksek Orta Orta Orta
5 Orta Orta Orta Düşük Orta   Orta Orta
6 Orta   Orta   Orta   Orta  
7   Düşük Yüksek Orta Orta   Orta  
8 Orta   Düşük   Düşük   Düşük Düşük
9 Orta   Orta Orta   Düşük Orta Düşük

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Bahçe Bitkilerinde Hasat Öncesi Fizyolojisi

Dersin İçeriği

Meyve ve sebzelerde yumuşamada enzimlerin etkisi, stres şartlarında fenolik metabolizmadaki değişimler, olgunlaşma sırasında poligalakturonaz ve polifenol oksidaz aktivitesi, etilen biyosentezi, renklenme, renk maddeleri ve değişimleri

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

1- Plant Physiology
2- Biological Sciences

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Grup Çalışması


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

40%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ödev

1

40%

Sunum/Seminer Hazırlama

1

60%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte