>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Uluslararası Gastronomi TDR112 Seçmeli Doktora 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Bilsen BİLGİLİ
Doç. Dr. Hatice GÜÇLÜ NERGİZ
Doç. Dr. Kazım Ozan ÖZER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Asya, Avrupa, Amerika ,Afrika mutfaklarının özelliklerini bilir.
2) Dünya mutfaklarındaki besinlerin hazırlama ve pişirilme yöntemlerini bilir.
3) Dünya mutfaklarının tarihsel gelişimini bilir.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta Yüksek Orta
2 Yüksek Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta
3 Orta Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

DÜNYA MUTFAKLARI, AVRUPA MUTFAĞI, ASYA MUTFAĞI, UZAK DOĞU MUTFAĞI, AMERİKA MUTFAĞI

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte