>

Turizmde Yeni Ürün Geliştirme ve Yenilik Yönetimi

Turizm İşletmeciliği

Sosyal Bilimler Enstitüsü
Doktora
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Turizmde Yeni Ürün Geliştirme ve Yenilik Yönetimi TDR118 Seçmeli Doktora 1 Bahar 7

Öğretim Elemanı Adı

Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Yeni gıda formülasyonlarının hazırlanmasını yapmak
2) Gıdalarda duyusal özelliklerinin kontrolünde duyusal tekniklerin kullanımını yapmak

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek Orta Orta Orta Yüksek Orta Orta
2 Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Orta

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Yiyecek içecek sektöründe özgünlüğün önemi, spesiyal ürünler, gereklilikler, Çeşitli spesiyallerin elde edilebilmesi amacıyla yapılacak çalışmalar, gıda kalite karakteristikleri.Duyusal değerlendirme, tanımlar, önemi, gıda sanayi ve yiyecek içecek işletmelerinde kullanım amaçları. Duyusal değerlendirme panel odası, ürün ve panel kontrolleri, panelist seçimi. Duyusal değerlendirmede kullanılan skalalar, lezzet profili diyagramlarının oluşturulması

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte