>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Turizmde Yeni Ürün Geliştirme ve Yenilik Yönetimi | TDR118 | Seçmeli | Doktora | 1 | Bahar | 7 |
Doç. Dr. Dilek DÜLGER ALTINER
1) Yeni gıda formülasyonlarının hazırlanmasını yapmak
2) Gıdalarda duyusal özelliklerinin kontrolünde duyusal tekniklerin kullanımını yapmak
Program Yeterlilikleri | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||
1 | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Yüksek | Orta | Orta | |
2 | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Orta |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Yiyecek içecek sektöründe özgünlüğün önemi, spesiyal ürünler, gereklilikler, Çeşitli spesiyallerin elde edilebilmesi amacıyla yapılacak çalışmalar, gıda kalite karakteristikleri.Duyusal değerlendirme, tanımlar, önemi, gıda sanayi ve yiyecek içecek işletmelerinde kullanım amaçları. Duyusal değerlendirme panel odası, ürün ve panel kontrolleri, panelist seçimi. Duyusal değerlendirmede kullanılan skalalar, lezzet profili diyagramlarının oluşturulması
Türkçe
İstenmemekte