>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Su Ürünleri Mikrobiyolojisi MKB659 Seçmeli Doktora 1 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Erdener BALIKÇI

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Su ürünleri hakkında temel mikrobiyoloji bilgisine sahip olur.
2) Su ürünleri için önemli infeksiyöz hastalıkları tanımlar.
3) Su ürünlerinde görülen hastalıklara karşı temel koruma-kontrol prensiplerini açıklar.
4) Su ürünlerinde görülen hastalıklara karşı dezenfeksiyon-sanitasyon prensiplerini açıklar.
5) Su ürünlerinde görülen hastalıklara karşı aşılama-immunizasyon prensiplerini açıklar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4
Öğrenme Kazanımları
1        
2        
3        
4        
5        

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Temel mikrobiyoloji bilgisi, Su ürünleri ve mikrobiyoloji arasındaki ilişki Mikrobiyolojik etkenlerin laboratuar muayenesi Balıklardaki bakteriyel, viral ve diğer etkenlerden kaynaklı hastalıklar Koruma ve kontrol faaliyetleri Dezenfeksiyon, sanitasyon prensipleri

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte