>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Su Ürünleri Mikrobiyolojisi | MKB659 | Seçmeli | Doktora | 1 | Güz | 3 |
Dr. Öğr. Üyesi Erdener BALIKÇI
1) Su ürünleri hakkında temel mikrobiyoloji bilgisine sahip olur.
2) Su ürünleri için önemli infeksiyöz hastalıkları tanımlar.
3) Su ürünlerinde görülen hastalıklara karşı temel koruma-kontrol prensiplerini açıklar.
4) Su ürünlerinde görülen hastalıklara karşı dezenfeksiyon-sanitasyon prensiplerini açıklar.
5) Su ürünlerinde görülen hastalıklara karşı aşılama-immunizasyon prensiplerini açıklar.
Program Yeterlilikleri | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||
1 | |||||
2 | |||||
3 | |||||
4 | |||||
5 |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Temel mikrobiyoloji bilgisi, Su ürünleri ve mikrobiyoloji arasındaki ilişki Mikrobiyolojik etkenlerin laboratuar muayenesi Balıklardaki bakteriyel, viral ve diğer etkenlerden kaynaklı hastalıklar Koruma ve kontrol faaliyetleri Dezenfeksiyon, sanitasyon prensipleri
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte