>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Gıda Mikrobiyolojisi MKB612 Seçmeli Doktora 1 Bahar 4

Öğretim Elemanı Adı

Dr. Öğr. Üyesi Erdener BALIKÇI

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Sterilizasyon kavramını tanımlar.
2) Mikroorganizmaların besinler üzerindeki etkilerini örneklerle gösterir.
3) Besin kaynaklı mikrobiyel hastalıkları örneklerle gösterir.
4) Koliform ve fekal koliform analizlerini yapar.
5) Gıdalardan kaynaklanabilecek enfeksiyon ve intoksikasyonları açıklar.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4
Öğrenme Kazanımları
1        
2        
3        
4        
5        

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Bu derste adaylar laboratuvarda kullanılacak malzemeler, bu malzemelerin tanıtılması ve preparat hazırlama teknikleri hakkında kapsamlı bilgi sahibi olur.

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi



Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte