>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Gıda Mikrobiyolojisi | MKB612 | Seçmeli | Doktora | 1 | Bahar | 4 |
Dr. Öğr. Üyesi Erdener BALIKÇI
1) Sterilizasyon kavramını tanımlar.
2) Mikroorganizmaların besinler üzerindeki etkilerini örneklerle gösterir.
3) Besin kaynaklı mikrobiyel hastalıkları örneklerle gösterir.
4) Koliform ve fekal koliform analizlerini yapar.
5) Gıdalardan kaynaklanabilecek enfeksiyon ve intoksikasyonları açıklar.
Program Yeterlilikleri | |||||
1 | 2 | 3 | 4 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||
1 | |||||
2 | |||||
3 | |||||
4 | |||||
5 |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Bu derste adaylar laboratuvarda kullanılacak malzemeler, bu malzemelerin tanıtılması ve preparat hazırlama teknikleri hakkında kapsamlı bilgi sahibi olur.
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
Türkçe
İstenmemekte