>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Besin Kimyası | KIM406 | Seçmeli | Lisans | 4 | Bahar | 5 |
Prof. Dr. Neslihan ŞAKİ
Prof. Dr. Cavit UYANIK
1) Besin kimyasını önemini kavrar
2) Besinlerin bulunma hallerini açıklar
3) Beslenmede karbonhidratların önemini kavrar
4) Beslenmede yağların önemini kavrar
5) Beslenmede proteinlerin önemini kavrar
6) Beslenmede su ve minerallerin önemini kavrar
7) Besin zehirlenmesi hakkında bilgi edinir
8) Besin muhafazasi hakkında bilgi edinir
9) Besin katkı maddeleri hakkında bilgi edinir
10) Besinlerin nasıl etiketleneceğini ve besin etiketinde nelerin bulunması gerektiğini öğrenir
11) Besin hijyeni hakkında bilgi edinir
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
Program Yeterlilikleri | |||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ||
Öğrenme Kazanımları | |||||||||||||
1 | Yüksek | ||||||||||||
2 | Düşük | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Düşük | Orta | |||||||
3 | Düşük | Yüksek | Düşük | Düşük | |||||||||
4 | Düşük | Yüksek | Orta | Düşük | |||||||||
5 | Düşük | Yüksek | Orta | Düşük | |||||||||
6 | Düşük | Yüksek | Orta | ||||||||||
7 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Düşük | Düşük | ||||||||
8 | Yüksek | Düşük | Orta | ||||||||||
9 | Yüksek | Orta | |||||||||||
10 | Yüksek | Orta | |||||||||||
11 | Yüksek | Düşük | Orta | Orta | |||||||||
11 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Orta | Orta | Orta | Orta | Orta | |||
11 | |||||||||||||
11 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
11 | |||||||||||||
11 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
11 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
11 | |||||||||||||
11 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
11 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | |
11 | |||||||||||||
11 | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
Organik Kimya I, II, III, Biyokimya
Yiyeceklerin bulunma halleri, Karbonhidratlar, Yağlar, Proteinler, Su, Mineraller, Besin zehirlenmesi, Besin hijyeni, Besin muhafazası, Besin katkı maddeleri, Besinlerin etiketlendirilmesi
1- P.M. Gaman, K. B. Sherrington, The Science of Food , BH, 4 ed., 2000
2- H.D. Belitz, Werner Groschve, Food Chemistry, Springer, 2009
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Gösteri
6) Benzetim
7) Örnek Olay
8) Bireysel Çalışma
Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı |
40% |
---|---|
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
60% |
Toplam |
100% |
İngilizce
İstenmemekte