>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Besin Kimyası KIM406 Seçmeli Lisans 4 Bahar 5

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Neslihan ŞAKİ
Prof. Dr. Cavit UYANIK

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Besin kimyasını önemini kavrar
2) Besinlerin bulunma hallerini açıklar
3) Beslenmede karbonhidratların önemini kavrar
4) Beslenmede yağların önemini kavrar
5) Beslenmede proteinlerin önemini kavrar
6) Beslenmede su ve minerallerin önemini kavrar
7) Besin zehirlenmesi hakkında bilgi edinir
8) Besin muhafazasi hakkında bilgi edinir
9) Besin katkı maddeleri hakkında bilgi edinir
10) Besinlerin nasıl etiketleneceğini ve besin etiketinde nelerin bulunması gerektiğini öğrenir
11) Besin hijyeni hakkında bilgi edinir
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .
11) .

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Öğrenme Kazanımları
1             Yüksek          
2         Düşük   Yüksek Yüksek Yüksek Düşük Orta  
3         Düşük   Yüksek     Düşük Düşük  
4         Düşük   Yüksek     Orta Düşük  
5         Düşük   Yüksek     Orta Düşük  
6         Düşük   Yüksek Orta        
7             Yüksek Yüksek Yüksek Düşük Düşük  
8             Yüksek     Düşük Orta  
9             Yüksek       Orta  
10             Yüksek       Orta  
11             Yüksek Düşük   Orta Orta  
11   Yüksek Yüksek   Yüksek Orta Yüksek Orta Orta Orta Orta Orta
11                        
11 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
11                        
11 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
11 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Orta Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
11                        
11 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
11 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek
11                        
11 Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Organik Kimya I, II, III, Biyokimya

Dersin İçeriği

Yiyeceklerin bulunma halleri, Karbonhidratlar, Yağlar, Proteinler, Su, Mineraller, Besin zehirlenmesi, Besin hijyeni, Besin muhafazası, Besin katkı maddeleri, Besinlerin etiketlendirilmesi

Haftalık Ders İzlencesi

1) Yiyeceklerin bulunma halleri
2) Karbonhidratlar
3) Yağlar
4) Proteinler
5) Su ve Mineraller
6) Besin zehirlenmesi
7) Besin zehirlenmesi
8) Vize
9) Besin hijyeni
10) Besin hijyeni
11) Besin muhafazası
12) Besin muhafazası
13) Besin katkı maddeleri
14) Besin katkı maddeleri
15) Besinlerin etiketlendirilmesi
16) Final

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

1- P.M. Gaman, K. B. Sherrington, The Science of Food , BH, 4 ed., 2000
2- H.D. Belitz, Werner Groschve, Food Chemistry, Springer, 2009

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Gösteri
6) Benzetim
7) Örnek Olay
8) Bireysel Çalışma


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Ara Sınav Notunun Başarıya Oranı

40%

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

İngilizce

Mesleki Uygulama

İstenmemekte