>

Su Ürünleri Yetiştiriciliği

Biyoloji

Fen - Edebiyat Fakültesi
Lisans
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Su Ürünleri Yetiştiriciliği BIO431 Seçmeli Lisans 4 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Hamdi AYDIN
Prof. Dr. Halim Aytekin ERGÜL
Dr. Öğr. Üyesi Fevzi UÇKAN

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) akuakültür önemi, rolü ve avantajlarını tanımlar
2) yetiştiricilik sistemlerini tanır
3) deniz ve tatlı suların genel özellikleri ve kuyu sularını tanımlar
4) Su kalitesi parametrelerini tanır
5) su kalitesinin iyileştirilmesini tanımlar
6) besleme ve yemleri tanır
7) üremenin kontrolünü tanımlar
8) tatlı su balıklarını tanır
9) deniz balıklarını tanır
10) yosunları tanır
11) molluskları tanır
12) Crustaceae'i tanır

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Öğrenme Kazanımları
1 Orta     Orta Düşük   Düşük Düşük          
2 Orta Düşük   Düşük Düşük   Düşük Düşük          
3 Orta Orta         Düşük Düşük          
4 Orta Yüksek         Düşük Düşük          
5 Orta Orta                      
6 Orta Düşük                      
7 Orta Düşük                      
8 Orta Düşük             Düşük Düşük      
9 Orta Düşük             Düşük Düşük      
10 Orta Düşük             Düşük Düşük      
11 Orta Düşük             Düşük Düşük      
12 Orta Düşük             Düşük Düşük      

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

Hidrobiyoloji, Ekoloji, Ekotoksikoloji

Dersin İçeriği

Giriş (avcılığın durumu, akvakültür önemi, rolü ve avantajları, tarihçesi, dünya ve ülkemizdeki mevcut durumu, dünya da yetiştiriciliği yapılan türler), yetiştiricilik sistemleri, su kaynakları ve su kalitesi (deniz ve tatlı suların genel özellikleri ve kuyu suları. Su kalitesi parametreleri), su kalitesinin iyileştirilmesi

Haftalık Ders İzlencesi

1) akuakültür önemi, rolü ve avantajları
2) yetiştiricilik sistemleri
3) deniz ve tatlı suların genel özellikleri ve kuyu suları
4) Su kalitesi parametreleri
5) su kalitesinin iyileştirilmesi
6) besleme ve yemler
7) üremenin kontrolü
8) Ara sınav/Değerlendirme
9) tatlı su balıkları
10) deniz balıkları
11) yosunlar
12) mollusklar
13) krustaseler
14) krustaseler
15) Dünyada su ürünleri yetiştiriciliği
16) Yarıyıl sonu sınavı

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
5) Problem Çözme


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

40%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Uygulama

1

60%

Ara Sınav

1

40%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

60%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte