>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Organik Tarım | ZBB212 | Seçmeli | Lisans | 2 | Bahar | 3 |
Prof. Dr. Mehmet Ufuk KASIM
Doç. Dr. Mesude ÜNAL
1) Başta organik tarımın ne olduğunu açıklar
2) İyi tarım uygulamaları, sürdürülebilir, ekolojik ve biyolojik tarım kavramlarının birbirleri ile olan ilişkilerini kavrar.
3) Organik tarım tekniklerini açıklar
4) Organik tarım ile geleneksel tarımın farklarını sıralar
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Yüksek | Orta | ||||||||||
2 | Yüksek | |||||||||||
3 | Yüksek | |||||||||||
4 | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Organik Tarım tanımı ve önemi, temel ilkeleri: Ekoloji, Sağlık, Özen, Eşitlik, Dünyada ve Türkiye’de Gelişimi ve Bugünkü Durumu, Organik Ürün Pazarı ve Pazarlama Sistemleri, Organik işletmelerin fiziki planlaması, bitkisel/hayvansal üretim dengesi, geçiş dönemi sorunları, ekim nöbeti ve başarılı örnekler, Toprak Verimliliğinin Önemi ve Korunması, Toprak İşleme ve Yabancı Ot Yönetimi, Hastalık ve Yönetimi, Çok yıllık türlerde organik üretim Kontrol ve sertifikasyon, Türkiye’de (TR) ve Dünyada yaygın uygulanan garanti sistemleri, NOP, AB, JAS, Bioswiss ve diğerleri, Organik üretimde hasat ve sonrası süreç, organik ürün kalitesi.
Türkçe
İstenmemekte