>
Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Türü Dersin Düzeyi Dersin Yılı Dersin Verildiği Dönem AKTS Kredisi
Sert Kabuklu Meyveler ZBB303 Zorunlu Lisans 3 Güz 3

Öğretim Elemanı Adı

Prof. Dr. Ahmet AYGÜN
Doç. Dr. Melekber SÜLÜŞOĞLU DURUL

Dersin Öğrenme Kazanımları

1) Sert kabuklu meyve türleri ile ilgili temel kavramları bilir.
2) Sert kabuklu meyve türlerinin morfolojik isteklerini bilir.
3) Sert kabuklu meyve türlerinin fizyolojik isteklerini bilir.
4) Sert kabuklu meyve türlerinin biyolojik isteklerini bilir, tozlayıcı seçimini öğrenir.Bahçe tesisi ile ilgili bilgi sahibi olur.
5) Sert kabuklu meyve türlerinin çeşitlerini tanır, ekonomik çeşitleri bilir.
6) Sert kabuklu meyve türlerinin derim kritelerini, derimini bilir.
7) Sert kabuklu meyvelerin depolanması konusunda bilgi sahibi olur.

Program Yeterliliği İlişkisi

  Program Yeterlilikleri
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Öğrenme Kazanımları
1 Yüksek                    
2   Yüksek     Orta            
3 Orta Orta     Yüksek           Düşük
4   Yüksek     Yüksek           Orta
5                      
6             Yüksek       Orta
7 Orta           Yüksek       Yüksek

Eğitim Şekli

Yüz Yüze

Ön Koşullar, Diğer Koşullar

Yok

Önerilen Destekleyici Dersler

İstenmemekte

Dersin İçeriği

Ders içeriğinde sert kabuklu meyve türlerinin yetiştiricilik, değerlendirme bilgileri aktarılacaktır.

Haftalık Ders İzlencesi

1) Cevizin sistematiği, Türkiye ve dünyada yetiştiriciliği, ekonomik önemini
2) Cevizin ekolojik istekleri, morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri, tozlayıcı seçimi
3) Ceviz çeşitleri, özellikleri, bahçe tesisi, kültürel uygulamalar derim kriterleri, derim ve meyve muhafazası .
4) Fındığın sistematiği, Türkiye ve dünyada yetiştiriciliği, ekonomik önemini
5) Fındığın ekolojik istekleri, morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri, tozlayıcı seçimi
6) Fındık çeşitleri, özellikleri, bahçe tesisi, kültürel uygulamalar, derim kriterleri, derim ve meyve muhafazası
7) Bademin sistematiği, Türkiye ve dünyada yetiştiriciliği, ekonomik önemini
8) Ara sınav
9) Bademin ekolojik istekleri, morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri, tozlayıcı seçimi
10) Badem çeşitleri, özellikleri, bahçe tesisi, kültürel uygulamalar, derim kriterleri, derim ve meyve muhafazası
11) Antepfıstığının sistematiği, Türkiye ve dünyada yetiştiriciliği, ekonomik önemini
12) Antepfıstığının ekolojik istekleri, morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri, tozlayıcı seçimi
13) Antepfıstığı çeşitleri, özellikleri, bahçe tesisi, kültürel uygulamalar, derim kriterleri, derim ve meyve muhafazası
14) Pikan cevizinin sistematiği, Türkiye ve dünyada yetiştiriciliği, ekonomik önemi, ekolojik istekleri, morfolojik ve fizyolojik özellikleri
15) Pikan cevizinin biyolojik özellikleri, tozlayıcı seçimi, bahçe tesisi, kültürel uygulamalar, derim kriterleri, derim ve meyve muhafazası
16) Final sınavı

Önerilen/İstenen Ders Kaynakları

Planlanan Öğrenim Faaliyetleri Ve Eğitim Yöntemi

1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama


Değerlendirme Yöntemi ve Ölçütleri

Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı

50%

 

Sayı

Yüzde

Yarıyıl İçi Çalışmaları

Ara Sınav

1

50%

Uygulama

2

50%

 

Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı

50%

Toplam

100%

Dersin Eğitim Dili

Türkçe

Mesleki Uygulama

İstenmemekte