>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Yumuşak Çekirdekli Meyveler | ZBB308 | Zorunlu | Lisans | 3 | Bahar | 3 |
Doç. Dr. Melekber SÜLÜŞOĞLU DURUL
1) Yumuşak çekirdekli meyve türlerini tanır. Sistematiğini öğrenir, ekonomik önemini bilir.
2) Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin morfolojik isteklerini bilir. s
3) Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin fizyolojik isteklerini bilir.
4) Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin biyolojik isteklerini bilir, tozlayıcı seçimini öğrenir.Bahçe tesisi ile ilgili bilgi sahibi olur.
5) Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin çeşitlerini tanır, ekonomik çeşitleri bilir. es.
6) Yumuşak çekirdekli meyve türlerinin derim kritelerini, derimini bilir. K
7) Yumuşak çekirdekli meyvelerin depolanması konusunda bilgi sahibi olur.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Yüksek | |||||||||||
2 | Orta | Yüksek | ||||||||||
3 | Yüksek | |||||||||||
4 | Yüksek | Orta | ||||||||||
5 | Yüksek | |||||||||||
6 | Yüksek | |||||||||||
7 | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Elma, armut, ayva, trabzon hurması, muşmula gibi yumuşak çekirdekli meyvelerin sistematiği, dünyada ve Türkiye’de üretimi ve ekonomik önemi, pomolojik bakımından sınıflandırılması, morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bahçe tesisi, derim kriterleri, derim ve meyvelerin muhafazası
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte