>
Dersin Adı | Dersin Kodu | Dersin Türü | Dersin Düzeyi | Dersin Yılı | Dersin Verildiği Dönem | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|---|
Subtropik İklim Meyveleri | ZBB405 | Zorunlu | Lisans | 4 | Güz | 3 |
Doç. Dr. Melekber SÜLÜŞOĞLU DURUL
1) Suptropik meyve türlerini tanır. Sistematiğini öğrenir, ekonomik önemini bilir.
2) Suptropik meyve türlerinin morfolojik isteklerini bilir.
3) Suptropik meyve türlerinin fizyolojik isteklerini bilir.
4) Suptropik meyve türlerinin biyolojik isteklerini bilir, tozlayıcı seçimini öğrenir.Bahçe tesisi ile ilgili bilgi sahibi olur.
5) Suptropik meyve türlerinin çeşitlerini tanır, ekonomik çeşitleri bilir.
6) Suptropik meyve türlerinin derim kritelerini, derimini bilir.
7) Suptropik meyvelerin depolanması konusunda bilgi sahibi olur.
Program Yeterlilikleri | ||||||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ||
Öğrenme Kazanımları | ||||||||||||
1 | Yüksek | |||||||||||
2 | Yüksek | |||||||||||
3 | Yüksek | |||||||||||
4 | Yüksek | Yüksek | ||||||||||
5 | Yüksek | Yüksek | ||||||||||
6 | Düşük | |||||||||||
7 | Düşük | Orta | Yüksek | Yüksek | Yüksek |
Yüz Yüze
Yok
İstenmemekte
Turunçgiller, nar, incir, zeytin gibi suptropik meyvelerin sistematiği, dünyada ve Türkiye’de üretimi ve ekonomik önemi, morfolojik, fizyolojik ve biyolojik özellikleri, ekolojik istekleri, yetiştirme teknikleri, bahçe tesisi, derim kriterleri, derim ve meyvelerinin muhafazası.
1) Anlatım
2) Soru-Cevap
3) Tartışma
4) Alıştırma ve Uygulama
Yarıyıl İçi Çalışmalarının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
||||||||||||
Yarıyıl Sonu Sınavının Başarıya Oranı |
50% |
|||||||||||
Toplam | 100% |
Türkçe
İstenmemekte